View Single Post
Eski 02-05-2012, 18:54   #3
beka
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-12-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizkan Mesajı Göster
Yemek sitelerinden aldığım tariflerle yaptığım inegöl köfte, hiç bir zaman dışarda yediğim lezzeti vermiyor.
İşin inceliği nerede bilemiyorum.
Paylaşırsanız sevinirim.
Sayın Denizkan, ben 1 kg. Dana döş kıymanın içine 100 gr kıvırcık, 100 gr dana gerdan karıştırtıyorum. Bazen çok yağlı bulursam 100 gr civarında yağsız dana kıyma ilave ettiriyorum.

Yaklaşık bir bardak ekmeği veya galeta ununu, yarım bardak suyunu, tuzunu, bir silme yemek kaşığı karbonatı (üzerine biraz limon suyu koyup köpürtüyorum) koyup yoğuruyorum. Dolaba kaldırıyorum.

Başka bir kapta 2 adet soğanı rendeliyorum (rondo acılaştırıyor) bir kabın içine altına türbent koyup onu da üzerini kapayıp dolaba koyuyorum.

Ertesi gün taze çekilmiş karabiber, arzu edilirse biraz pul biber koyuyorum. iki, üç saat dinlendirip, daha sonra suyunu sıktığım soğanları ekleyip, yanmaz tavada az yağla veya fırın ızgarasında pişiriyorum.

Elektrikli fırında ızgara yaparken, ekmek veya mayalı hamur pişirirken fırının bir köşesine küçük bir kapta kaynar su koyarsanız ızgaralarınız kurumaz.
Hamurunuzun dışında ki kabuk hemen kurumadığı için daha çok kabarır ve yumuşak olur.

beka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön