View Single Post
Eski 02-05-2012, 00:36   #28
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Eğer alım garantisi veriyorsanız ben gireyim çiçekçilik işine.

Şaka bir yana ben de anlamıyorum. Ya değişik çeşitlerin ellerinde kalmasından korkuyorlar, ya da değişik türlerden haberleri bile yok. Ben bir işle uğraşıyor olsam, dünyada neler oluyor, ne gibi yenilikler getirebilirim diye araştırırım. İşin ilginci sorsan araştırdıklarını da söylüyorlar. 2 sene önce hem Bauhaus'a hem Karşıyaka'daki ithalatçi seralara heucheraları tanıtan dosya hazırlayıp götürmüştüm. İki taraf da "Biz de Ankara iklimine uygun yeni türler arıyorduk, çok iyi oldu" dediler ama gördüğümüz üzere gelişme yok.

Neyse dediğim gibi biz bunları da bir şekilde elde ederiz.

Kaya Bahçesi başlığını tekrar gözden geçirdim de, ilk gördüğümüzde bize çok uzak gelen saxifragalar, phloxlar, pembe delospermalar, aubrietalar, bazı çiçekli kekikler, bazı çan çiçeği türleri, değişik sedumlar artık ulaşılabilir durumda. Lewisia ve gentiana da geçen sene Karşıyaka'ya birer ikişer saksı numunelik gelmişti. Bence çok değil 3-5 sene içinde bunların hepsine kavuşuruz. Ha tabii bu arada yurt dışında yeni yeni türler çıkar, bu sefer de onlara deli oluruz, o ayrı.


Bu arada Gentiana angustifolia'nın diğer adı ilkbahar gentianasıymış, sanırım bu o yüzden baharda çiçekliydi.
Ama dediğin gibi buralar hala bayağı soğuk limon. Gündüz en yüksek 10-11 derece şu an. Haftasonu biraz ısınsa da balkonda dikim işlerine başlayabilsem diye umuyorum.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön