View Single Post
Eski 30-04-2012, 18:31   #13
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
ABD'de yayımlanan ve 1976'dan bu yana sürdürülen uzun soluklu araştırmada tam 121 bin 700 kadının beslenme alışkanlıklarıyla yaşam kalitelerinin düzenli biçimde karşılaştırıldı.


İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; yaşları 30 ila 55 arasında değişen kadınlar üzerinde her 4 yılda bir yapılan ayrıntılı tetkikler ve testler sayesinde, özellikle çilek ve yabanmersini yiyen kadınların yaşlandıkça zeka durumlarında hiçbir gerileme yaşanmadığı belirlendi.


1995 ila 2001 arasında ise 70 üzeri 16 bin kadın gözlem altında tutuldu. Bu gözlemin sonuçlarına göre, bu yaş grubundaki zeka gerilemesi vakalarında iki yıl ve daha fazla gecikme tespit edildi.


Çilek ve yabanmersini yemenin akıl sağlığıyla alakası konusundaki gözlemlerin şimdilik yalnızca kadınlar üzerinde yapıldığını kaydeden uzmanlar, erkeklerde de benzer sonuçların çıkabileceğini belirtti.


ALZHEIMER İÇİN ÖNEMLİ
Araştırmaya katılan kişilerden Prof. Dr. Derek Hill, çalışmanın alzheimer başta olmak üzere yaşlı insanları tehdit eden birçok rahatsızlığın doğal yöntemlerle tedavi edilebilmesi veya geciktirilmesi için çok önemli ipuçları sağladığını kaydetti.



Kaynak : Zeka gerilemesine karşı çilek-Yaşam- Gazeteport.com

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön