View Single Post
Eski 30-04-2012, 10:59   #3
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
DİĞER FOTOĞRAFLAR VE JÜRİ YORUMLARI:

Abdullah Üzümcü'nün Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Genel anlamda dikkat çekici bir fotoğraf. Obje (balık) keşke biraz daha ortalansaymış daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Balığın rengiyle diğer öğelerin renkleri arasındaki zıtlık, fotoğrafı çarpıcı bir hale sokmuş, güzel olmuş.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Unsurlar çok güzel değerlendirilmiş, arka plandaki balık ve bitkiler ile güzel bir kompozisyon ortaya konmuş, canlı renklerde biraz daha detay çok iyi olurdu, balık sağlıklı görünüyor.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Renkler çok güzel ancak netlik daha iyi olabilirdi.


Berat Bülbül'ün Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Güzel bir fotoğraf, sadece netlikte biraz sıkıntı olmuş.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Canlıların renk itibariyle görüntülenmesi biraz zor, ortamın ışığı da fotoğrafta detay almayı zorlaştırmış, toplu bir görüntü için iyi bir kompozisyon sayılır, ortamın doğallığı gayet olumlu.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Hareketlilik güzel ancak ışığın tonu biraz yapay. Bu da lepisteslerin diskoteği dedirtiyor.


Hasan Evren Biçer'in Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Akvaryum gayet güzel bir akvaryuma benziyor. Balıkların ihtiyaçları fazlasıyla karşılanmış, sağlıklı bir akvaryum kurulmuş. Fotoğrafın netliği konusunda biraz sıkıntı var sadece.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Balıklar uzak konumdayken yapılacak bir çekim şahane olurdu. Odaklanma alanı yüzey bitkilerinin köklerine isabet ediyor, haliyle balıklar flu kalmış. Güzel ortam güzel kompozisyon, lakin teknik hatalı…
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Güzel sistem. Sağlıklı ortam. Fotoğraf kırpıldığı için kompozisyon rahatsız ediyor. Netlik daha iyi olabilir.


İlker Şeker'in Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Arka plandaki loşluk fotoğrafa ayrı bir hava katmış. Güzel bir fotoğraf, ama netlik konusunda biraz sıkıntı var.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Sonradan yapılan uygulamalar kareyi hoş hale getirmiş, ancak oluşan kumlanmalar düşük ışıkta hatalı değer atamaları nedeniyle kaliteyi düşürmüş, kompozisyon fena sayılmaz.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Kompozisyon güzel, renk dağılımı dengeli.


Atakan Şimşirli'nin Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Balık güzel bir şekilde objektife yakalanmış. Ama balığın etrafındaki öğeler, balığın güzelliğini fotoğrafa olumsuz bir şekilde yansıtmış, yani çarpıcılık bu öğelerden dolayı büyük ölçüde kaybolmuş.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Doğal olmayan küp, yapısı ve rengi ile canlının güzelliğini gölgelemiş. Netlik gayet iyi, canlı sağlıklı görünüyor.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Odaklama ve balığın fonu merkezlemesi başarılı. Balık rengi ve fon rengi uyumu güzel.


Tolga Erdurmaz'ın Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Güzel bir balık, ama biraz daha yakından fotoğraflanmış olsaydı çok daha çarpıcı olurdu.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Karede canlının katkısı ve hakimiyeti oldukça az, güzel bir balık ve ortam…
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Bence katılanlar arasında en güzel kompozisyon. Teknik olarak sıkıntıları olabilir ancak benim favorim.


Hasan Topal'ın Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Balık çok hoş... Endler kanı taşıyan bir lepistes olduğunu düşünüyorum, yanılıyor da olabilirim. Alttaki beyazlık olmasaydı çok daha çarpıcı bir fotoğraf olurdu.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: İlk dikkat çeken ortamdaki ışık yetersizliği, balığın canlı renkleri bu nedenle tam olarak yansıtılamamış, ortam rengi de bu duruma katkı sağlamış, akvaryumun alt bölümü görünmemeliydi, daha yakın bir çekim yapılabilirdi. Sağlıklı ve güzel canlılar.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Balık güzel, kompozisyon ve çerçeve planlaması yetersiz.

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön