View Single Post
Eski 28-04-2012, 20:01   #4
beryun
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Eveet, nisan boyunca,tohumlar atıldı (martta da attık aslında). Ay takvimine göre tohum atmaya dikkat ediyorum. (börülce ve fasulyeyi sürekli danıştığım bir köylü teyzeden öğrendiğime göre ay eskisinde), diğerlerini ise ay başında atmaya çalışıyorum. Sürekli bahçede olamadığım için de bu tabii hayli kısıtlayıcı ara ara coskuya kapılıp her köşeye birşeyler saçtığım daha doğru aslında. Tabii bu her ektiğini not eden,etiketleyen eşim için çok zor oluyor)

Ben içimden geldiği gibi,o ise oldukça planlı çalışmayı seviyor.Her köseden fıskıran yesillere hayli duyarlıyız bu günlerde sökmeden evvel birbirimize danışıyoruz.

Yazlık sebzeler,feslegen,kabak,hodan,tere,çörekotu,maydan oz,kadife,ayn ı sefa,diger sefalar,ezan,zinnia,ipek ve bazı çiçek tohumlarıyla berrygillerden(goji-choke-huckleberry),pavlonia,yer elması,patates,soğan,sarımsak,tohuma kaçması için turp,hardal ekildi.

Yine ağaç dipleri açıldı,kompostlandı hala da devam ediyoruz.

Kamelya bu yıl ilk kez açabildi ve bol bol filizler verdi.Güller goncada ve bitlendiler yine,elle temizliyorum. Arapsabunlu ısırganlı su mu yapsam acaba?

Bu sene yerinden mutlu olmayan manolyamı saksıya geçirdim, gübreledim bakalım.

Ortanca çeliklerim tutmuş,oynatmadım henüz,sıra ona gelemedi.Sarı yasemin çeliklerim de bahçenin yeni yeni noktalarına yerleştirildi.

Bol bol kekik toplandı,kurutuldu.Şimdi hepsi tomurcuklanıyor.Adaçayları da çiçeklenmek üzere.Bu arada geçen sonbaharda adaçaylarının diplerinden toplanan yaprak vs döktüğümüz bir tarhdan yüzlerce adaçayı fidemiz oldu.Çok kolay çimleniyormuş.

Fidelikte yaptığımız sebze fidelerinin yanısıra tarhlarda geçen yıldan kalan öbek öbek domates fideleri çıktı.Bunları nasıl sığdıracağımı bilemiyorum. Ayrıca ben de her bir tarhın kenarlarına bolca kabak,patlıcan biber de serptim.Seyreltip şaşırtmayı düşünüyorum.


Düzenleyen beryun : 28-04-2012 saat 20:42
beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön