View Single Post
Eski 26-04-2012, 00:38   #11
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Merhaba Charlaux,

Balkon başlığına göz atmaya geldim. Çok güzel çeşitlerin var gibi görünüyor. Turnera Ulmifolia'nın yaprak şekline ve tropik görüntüsüne bayıldım. İnsanı tatilde gibi hissettiriyor.

Yalnız fotoğraflar üzerinde biraz çalışman lazım. Çünkü bizler senin bitkilerinin orjinallerini göremediğimiz için fotoğraflarıyla yetinmek zorundayız.

Sana program olarak irfanview'ı önerebilirim. (Evet komik bir adı var ) Ücretsiz ve oldukça çok özelliği olan bir program. Ben sık sık kullanıyorum. Sanırım Türkçe dil seçeneği de var ama bendeki İngilizce olduğu için ben sana menüleri İngilizcesi ile tarif edeceğim. Sorun olursa sorabilirsin.

Fotoğrafı irfanview'da açtıktan sonra menüden
Image -> Rotate Left ya da Rotate Right ile istediğin yöne çevirebilirsin.
Image -> Color corrections ile açılan pencereden fotoğrafın parlaklığını ve kontrastını düzenleyebilirsin. (Sana tavsiyem değerlerle fazla oynama ama bazen fotoğraf fazla aydınlık ya da karanlık çıkmışsa gerekiyor)

Bunlardan başka fotoğrafı çekerken de dikkat etmen gereken noktalar var. İlk olarak mümkünse ışığı kendi arkana almaya çalış. Ama balkonda fotoğraf çekerken bu çok zor oluyor biliyorum.

Bulanık çekimlere dikkat et. Eğer fotoğraf çok bulanık çıkmışsa foruma eklemeden bence tekrar çekmeyi dene. Bulanık olmaması için çekerken elini fazla titretmemeyi denemelisin. Ayrıca fotoğrafı çekmeden bir iki saniye beklersen makine çekeceğin yere otomatik olarak netlemeye fırsta bulur.

Bir diğeri de eğer ortamda ışık çok az ise makine fotoğraf için gereken ışık miktarını almak için fotoğrafı daha uzun sürede çeker. Bunu şey gibi düşün, 1 litre suya ihtiyacın var, eğer musluk çok akıtıyorsa musluğu 10 sn açık tutsan yeter, ama eğer az az akıyorsa 50 sn açık tutman gerekir gibi. Tabii fotoğraf için konuşurken bu süreler milisaniyeler civarında. Fotoğrafın oluşma süresi uzadıkça senin de elini titretme ihtimalin artıyor. O yüzden yeterli ışıklı ortamlarda çekmeye çalış.

İnan bana uğraşırsan çok kısa sürede alışırsın ve bizimle çok güzel fotoğraflar paylaşırsın.
Aslında telefonla hallettiğim için oluyor herşey,genç adam olunca Tavsiyenize uyup bu programı yükleyeceğim.Turnera ulmifolialar aslında camın yanındalar,bir de kışlıkta bekleyen çok bitki olunca hangi açıdan çeksem de böyle çıktı.Acemiliğimin kusuruna bakmayın,yakında düzelecek inşallah
Not:Turnera ulmifolia'dan nasıl tohum toplayabileceğimi bilsem sizlere de yollarım

Not 2: Yarına müthiş bahçe fotoğraflarıyla geliyorum tabi sitenin hayvanlarının mutluluğunu gösteren fotoğraflar da mevcut.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön