View Single Post
Eski 25-04-2012, 13:26   #4
adacık
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Öneri ve desteklerinize çok teşekkür ediyorum. yardımseverliğiniz, tecrübelerinizi paylaşmanız gözlerimi yaşarttı. çalışan bir anne olarak tek başıma çok fazla yol katedemiyorum ama, boş da durmadım geçen bu sürede.

Önce iyice bir temizlik yaptım. taş, çöp, yabani ot ne varsa temizledim. bahçeyi bi güzel belledim, çapaladım. Tek başıma (ada ve bademi ile ne kadar rahat çalışılabilirse, siz tahmin edin artık) 4 günümü aldı. bütün kaslarım sızladı resmen, kas gevşetiçi ne muhteşem bir şey miş hakkını vermek lazım.

sebze bahçesi için, az rüzgar bol güneş alan bir alanı ayrıdım. yapı marketten akordiyon bir çit sistemi aldım fakat tasarladığım alanı çevrelemedi için civilerinden ayırarak çıtaları 40sm alarlıklarla toprağa çaktım. çıtaların aralarından nalburdan aldığım (12 m) galvanizli tel çiti geçirdim. Plastik keleçlelerle çiti sabitledim. sebze bahçesine 2 adet kapı yeri bıraktım. elimde kalan 4 çıta ile de kapı yapmaya çalışacağım.

Kemerburgaz'da bir köyden hayvan gübresi aldım ve bahçeye serptim.(köyün gübre alanı al alabildin kadar, ben ancak taşıyabileceğim kadarını alabildim) üzerine bir güzel yağmur yağdı. tohumla bu sene uğraşamayacağım için cumartesi sabahın köründe eminönünden fide almaya gittim. domates(çeri ve sırık) salatalık(çengelköy) biber (köy biberi ve kırmızı biber) nane fidelerini diktim.

bahçenin bir köşesine yığılmış halde kare taşlar vadı. onları da yürüyüş yolu olacak şekilde bahçeye döşedim. aralarına yonca-çim karışımı ekmeyi planlıyorum. ama sebze bahçeme çok yakın riskli mi olur acaba.

bahçenin kalan kısmı için henüz zaman ayırabileceğim. ama bu arada çiçek tohumlarımı saksılara diktim. ee nerde görseller derseniz. onları da en kısa sürede ekleyeceğim.

bu kadın evli değil miydi neden herşeyi tek başına yapıyor dediğinizi duyuyorum. eşim de ben tüm bu işlerle uğraşırken, işin en ağır kısmını yapmaya çalışıyor mangal barbekü araştırıyor ))

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön