View Single Post
Eski 24-04-2012, 15:49   #5
younger
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: ORDU
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Merhaba,

Bahar ayları arkadaşların yoğun oldukları aylar olduğu için cevap almak zor olabilir. Ayrıca profesyonel olmayan arkadaşlar da tavsiye verirken haklı olarak daha temkinliler.

Toprağı iyileştirmeyi planlamakla ilk önemli adımı atmışsınız.

Bundan sonra neler dikileceğine bağlı olarak otomatik sulama kuruluşu ve sonra çim ekimine sıra gelecektir.

Umarım koşullarınız ve su olanağınız yazın çim sulama için yeterlidir.

Sprinkler için bahçenin planını kabaca çıkarıp, daireler -örneğin 2-4metre yarıçaplı- çizerek alanı kaplamak gerekir. Bu arada köşeleri de göz önüne almalısınız.

Ölçülü plan verirseniz belki daha kolay yardım alırsınız.

Dikenli çalılar ve boşluklar yerine bitki tavsiyesi istemişsiniz ama yeterince ağaç var gibi görünüyor. Çim yapacaksanız zaten biraz boşluk gerekir.

Kolay gelsin
Değerli Sabah,

İlginiz için çok teşekkürler.Bu forum sayesinde çok şey öğrendim, buradaki değerli dostlarımızın paylaşımları sayesinde şu an balkonumda birtakım sebzeleri yetiştirip, meyvelerini yiyorum.

Fakat okul bahçesi düzenlemesi konusunda hiç mesaj gelmemesi beni ümitsizliğe düşürmüştü. Mesajınız için sağolun tekrar.

Şu an bahçedeki dikenli çalıların hepsini kökünden kestim.Çim konusunda da okulumuzun karşısındaki yeşil alana site yapılacaktı. Bugun oradki doğal çimi deneme amaçlı kesmeye çalıştık ve aynı rulo çim gibi toprağıyla birlikte alabildik. İnsallah bu alanın hepsini 250 m2 bu kesme çimle döşeyeceğiz daha sağlam ve az bakım isteyeceği kanısındayım.

Bahçede dediğiniz gibi çok ağaç var fakat zamanında bilinçsizce dikildiği için hem görüntü hoş değil hem de çocuklara dikenitle zarar veriyor.

Benim amacım özellikle nisan mayıs aylarında çiçek açan, gölgesinde çocukların oturabilecekleri süs bitkileri dikmek. Keçi sakalı diye bembeyaz çiçek açan bir bitki var bundan bolca kullanmayı düşünüyorum.

Siz değerli dostlardan gelecek bitki tavsiyelerini hala bekliyorum.

younger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön