View Single Post
Eski 24-04-2012, 10:58   #40
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Sevgili nılgun_dogan,

Yurtdışından getirttiğim fitil dışında %100 akrilikten üretilmiş örgü iplerinden de kullanmıştım. İkisinde de ten çorabı kadar başarılı olamadım.

Fitil uygulamasında kullanacağınız malzemeyi sentetik olması koşuluyla deneyerek belirleyebilirsiniz.

Fitilli sulama sistemini oturtmak, uzun süredir menekşe yetiştirmeme rağmen benim için de kolay olmadı. Bir menekşe ile başlayıp , sistemi oturtmak daha sonra diğer menekşelerinize de uygulamak en sağlıklısı.

Ten çorapta şerit kalınlığı çok önemli , bir de toprağın içinde kalan boyu. Ben, yarım santimlik şeritler kesip, esnettikten sonra 2 cm'lik bir bölümü toprağın içinde kalacak şekilde yerleştiriyorum.

Başlarken daha kalın ve uzun şeritler kullandığımda sizin yazdığınız gibi çok su çektiğini fark ettim. Fitil boyunu alttan çekerken toprak uygun nemliliğe gelinceye kadar kısalttım.

Fitilli sulamayı başarılı bir şekilde uygulamak için bir süre gözlem yaparak, deneyim kazanmak gerekiyor. Standart ölçüler vermek mümkün olamıyor. Ölçüler, saksı büyüklüğüne, toprak karışımına ve hatta mevsime göre değişebiliyor. Büyük saksıda daha kalın fitil kullanırken, saksı boyu küçüdükce fitil kalınlığı ve boyunu da incelterek kısaltmak gerekiyor.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön