View Single Post
Eski 23-04-2012, 13:20   #16
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Bugün çıktığım yamadori gezimde bir güzel de Alıç buldum ve onu da adaylarımın arasına koydum.
Tarih olarak pek uygun değil söküm için ama olabildiğince çok kökü ve toprağıyla birlikte söktüm ve gayet büyük bir saksıya olduğu gibi yerleştirdim.
Sayın Sakaki,

Elinizdeki Alıçlar çok güzeller, alıçların kendisine has güzel yaprakları, çekici çiçekleri ve sizdekiler bilhassa çok güzel bonsaiye uygun gövdelere sahipler.

Ancak dikkat etmeniz bir konu var, her ne kadar yamadori , bonsainin geliştiği yerlerde bonsainin önemli bir unsuru olsa da , ülkemizde bonsainin henüz yeterince gelişmediği malumunuz.

Bu yüzden sizden ricam , doğadan ağaç sökme ile ilgili bilgileri acemileri ya da yeni başlayanları özendirecek şekilde yazmamanız. Doğadan zamanında yapılmayan yamadorileriniz yaşasa bile bunun herkeste aynı sonucu doğurmayacağını bilmelisiniz.

Özel araziden yapacağınız yamadori ile kamu arazisinden yapılacak yamadoriler arasında( hatta kendi arazinizden sökeceğiniz bazı türlerde dahi cezai sorumluluğun olduğunu da ekleyerek ) cezai sorumluluk açısından ciddi farklar olduğunu da tekrar vurgulamak isterim.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön