View Single Post
Eski 22-04-2012, 13:14   #22
zeynepkavi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 29
yapış yapış yapraklar

Merhabalar,

Phal orkidelerimden birisinde yeni bir sorun kesvettim.
Bu 5-6 adet yapragı olan aktif cicek sapı olmayan bir orkide, sanki bitki terlemiş gibi şeffaf minik su baloncukları yaprakların hem ön hem arka yüzünde mevcut. Bütün yapraklar etiklenmiş durumda, Fotograflarını ekte gönderiyorum. bu baloncuklara elimi sürdügümde yapış yapış.
herhangi bir sarı ya da kahverengi lekelenme yok.
Sayın Praecox un bir mesajında bu gibi bir durum yaşayan orkideye toprak degişimi sonrası Provado, Mospilan ya da Confidor gibi ilaclar ile müdehale edilmesi gerektigini gördüm, ama benim phal in sorunu o yorumun yapıldıgı phal ile aynı mı ona karar veremedim.

Lütfen neler yapmam gerektigini aşama aşama bana söyler misniz? eger bu ilacları kullanmalı isem bunları nereden bulurum onu da söylerseniz cok sevinirim.

diger 2 Phal de de bu sorunu gördüm ama yapraklarında hicbirsey yok sadece cicek saplarında var. Birisi cicekli, digeri ciceksiz.

Bu bulasıcımıdır? 10 - 12 orkide bir arada duruyor ve bir kova su yapııp hepsini aynı kovaya daldırıyorum. Bu hafta yapış yapış olanları ayrı sulayacagım.

cok tesekkurler simdiden.

düzenleme 1:
Dendrobiumlar ile ilgili forumda arastırırken sayın praecox un bir diger yorumuna denk geldim, ficus benjaminden uzak tutun ve 80% ispirto ve bir damla bulasık deterjanı cözeltsiyle yaprakları fisfislayın demiş. Bu çözüm Phal icin de gecerli midir?
Benjamini orkidelerden 1 metre kadar uzaga ittim, umarım yeterli olur. nedersiniz?

düzenleme 2:
4-5 gündür herhangi bir müdehalede bulunmadım, sadece yaprakları yapış yapış olanı digerleniden ayırdım fakat malesef evdeki phallerin tümüne bu hastalık bulastı. keikili çiçekli orkidelerim yapış yapış oldu.
lütfen yardımınızı ria ediyorum, hangi ilacı kullanayım nereden bulurum nasıl kurtarırım ben bu cicekleri?

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen zeynepkavi : 25-04-2012 saat 22:52 Neden: forumda yeni bir bilgiye rastlamak sebebiyle
zeynepkavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön