View Single Post
Eski 21-04-2012, 17:40   #10
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Gilan, nutkum tutuldu. Gözlerimi kapamış standlara saldırırken buldum kendimi. Öncelikle Acer palmatum' dan vazgeç derim. Nasıl taşıyacaksın ?
Saksıya o kadar çok para vermek yerine plastik saksılara yönel. Çünkü onu da taşıyamazsın. Hatta perlit, çimento ve torftan forumda inanılmaz güzel saksı yapıyorlar, onları bir incele istersen.

Çıplak kökle taşıyabileceğin ve istediğin gibi budayabileceğin formlar düşünelim. Örneğin clematis, heuchera...

Yaprakları değişik renkte olan sardunyalar bol çiçek veriyor, o konu da için rahat olsun. Çıplak kökle rahatlıkla taşınabilir. Çok renkli yonca güzel seçim olur. Yumrularını alır gelirsin.

Çeşitler aklımı aldı. Paylaşımın için çok teşekkürler.

Sevgili jineop,

Çok haklısın aslında ama ne zamandır bir kırmızı ağaç isteyip dururum (ilk beğendiğim zamanlarda bilmiyorum tabii adını falan, kaldı bizde kırmızı ağaç ). Balkona da sanki yakışacak gibi. Olmadı onu da birilerine hediye ederim gelmeden.

Clematis'i ben de çok düşündüm, hala karar veremedim. Acaba şu resimdeki gibi bir saksı alıp sardırsam mı? Şimdi baktım da bu avalanche aynı zamanda herdem yeşilmiş. Yanına bir iki de yazın çiçeklenen türle belki güzel bir kombinasyon olabilir. Hmm bunu bir düşünmem lazım. Ah 4.5 m2 ah

Saksı için bugün araştırmaya çıkacağım. Sizde akşam oluyor, ben yeni uyandım. Umarım güzel görünüşlü plastik saksılar bulurum. Eski bahçemde çok canımı sıkan şeylerden birisi zamanla alınmış envai çeşit uyumsuz saksı olmasıydı. O yüzden hem büyük, hem küçük boyları olan, güzel görünen ve de ucuz olan saksılar arıyorum, çok şey istiyorum değil mi?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön