View Single Post
Eski 18-04-2012, 21:09   #26
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti Mesajı Göster
Sn tekin hocam super çalısmalar ellerinize saglık.hocam bu agaçlari fidanlıktan alır almazmi şekil veriyorsunuz yoksa gelişmesini bekleyip demi işliyorsunuz affınıza sığınıp merak ediyorum saygılar
Evet Fidanlıktan alır almaz şekillendiriyoruz Fidanlıklarda satılan fidanlar saksılarda sağlıklı olduğu için en hızlı ve sağlıklı bonsai elde etmek için uygun fidanları alıp uygulamakla elde edilir.
Önemli olan önce bonsai sanatını öğrenmek bonsai sanatı öğrenildiğinde alınan fidanların üzerinde uygulama yapılır.
Bizler genelde önce çelikten tohumdan ya da bahçemizdeki fidanları sökerek başladığımızdan genellikle başarılı olamıyoruz.
Anlayacağınız bonsai sanatını öğrenme yerine fidan yetiştirmeyi öğreniyoruz.
Bırakalım fidanları bilenler yetiştirsin bizler de onlardan alıp işleyelim.
Bonsai öğrnenmeye çalışan arkadaşlar bitkilerde ne zaman müdahale yapacaklarını neyi yapıp yapmayacaklarını ölümcül hareketlerin neler olduğunu öğrenmeleri elbet te gereklidir. Ama bonsai yapmak için illada kendi üretmesi gerekmez.
Bir ressam boyaların hangileri bir biri ile karıştırıldığında hangi rengi elde edeceğini elbet te öğrenecektir ama boya imalatının nasıl yapıldığını öğrenmesi şart değildir.
Fırçaları nasıl kullanacağını hangi tür fırça kullanması gerektiğini elbet te öğrenecektir ama fırçayı nasıl imal edilir ve ya kendisi yapması şart değil gerekli de değildir. Tüm bunlar sanatı öğrenmeyi geciktirir bence.
Bunlara benzer çok örnekler sıralanabilir.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön