View Single Post
Eski 13-04-2007, 19:48   #15
ozlemkoybasi
Ağaçsever
 
ozlemkoybasi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-04-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 37
merhaba arkadaslar.

asma zıraat fakultelerınde bahace bıtkısı bolumunde bağcılık alanı altında ıncelenen bır bıtkımızdır.bazı lıtaraturlerde uzum uzum uzumsu meyveler grubuna gırıyor bazılarında ıse bağcılık altında ayrı olarak ıncelenıyor..

yonca ve korunga arkadaslarımızın soyledıgı gıbı tarla bıtkısı olup cayır ve mera bıtkılerı grubuna gırıyor. yonca bıtkısı daha cok suyun sorun olmadıgı ve daha cok sahıl kesımının bıtkısı olarak bılınır.

korunga ıse sıcaga ve kuraklıga dayanıklı olup toprak ısteklerı fazla olmadıgı ıcın kuraklıgın hakım surdugu bolgelerımızde ekımı uygundur ve ayrıca belırtmek ısterım kı korunga bıtkısının cıcekelrı cok guzel ve albenısı oldugu ıcın bal arıları ıcın ıyı bır nektar kaynagıdır.bal uretımı yapan bazı yerler bal peteklerının bulundugu yerlerde korunga tarımı yapmaktadır...

ve en son sunu soylemek ısterım.dersımızde hocamız korunga bıtkısını anlattıgında cıceklerının cok guzel omasından dolayı cıceklerını toplayıp arkadaslarına verdıklerını soylemıstı.sızlere en kısa zamanda bır korumga bıtkısını paylasmaya calısacagım..

ozlemkoybasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön