View Single Post
Eski 17-04-2012, 12:09   #798
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Çoğumuz ilk olarak sevgili Güler'in mavişiyle tanıştık campanula ailesiyle. Sağolsun kendi mavişlerinden tüm Türkiye'ye dağıttı. Bugün çoğumuzun evinde "Güler mavişi" bulunmakta ve artık bizler torunları dağıtmaktayız. Teşekkürler sevgili Güler

Campanula ailesinde çok çeşit var. Bu da değişik bir campanula. Geçen Sapanca gezisinde son dakika golüm olmuştu. Dönüş için Sapancadan çıkarken son bir çiçekçiye girdiğimizde kapı önünde harap bir şekilde gözüme çarpmış, campanula sevdamın olduğu dönemler olduğu için hemen kapıvermiştim. Gördüğümde sapın üzerinde son bir tomurcuğu vardı. O da taşıma sırasında kırıldığı için çiçeğinin neye benzediğini bile görememiştim. Bir yığın badire atlattı, anne ve etrafındaki yavrular kökten çürüdü. Son anda bir yavru kurtarabildim. Bu kış dışardaydı ancak soğuklardan yanınca kapalı balkona aldım. Derken bir sap çıkartmaya başladı neredeyse boyuma ulaşacakken durdu neyse Tomurcuklar yavaştan çiçeklenmeye başladı. Daha fazla bekleyemedim artık ve işte son durum
Name:  P4170258 - Kopya.jpg
Views: 1726
Size:  25.0 KB Name:  P4170260.jpg
Views: 1706
Size:  21.9 KB

Campanula persificolia olduğunu sanıyorum.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön