View Single Post
Eski 16-04-2012, 19:42   #9
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Beşler'i açıklayıp BİM'i neden gizlediler?


Şirketler Tarım Bakanlığı'nın internet sitesinde teşhir ettiği ürünler arasında bulunan Beşler'in ürettiği Uludağ sosis, aynı zamanda BİM'in de private label ürünü. Ama Bakanlık BİM'in adını gizledi. Peki neden? Bakanlığın internet sitesinde, laboratuvar sonuçlarının olumsuz çıkması üzerine gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen peynir üreticisi 3 firma ile et ürünleri üreticisi 3 firma ilan edildi. Bu ürünlerin arasında yer alan ''Uludağ'' marka soyulmuş sosis BİM'in private label ürünleri arasında yer alıyor.
Belgede şöyle denilmişti:

1-''Uludağ'' marka soyulmuş sosis üreten Karizma Beşler Et Tesisleri Kemerburgaz Cad. No 76 Kağıthane /İstanbul (yabancı doku, iç organ tespiti) (parti seri no: SN 08-P1)"

Konuyla ilgili BİM'den henüz bir açıklama gelmezken, Türkiye'nin en büyük ve memnuniyet endekslerinde en önde yer alan perakendecisinin bu durumla nasıl baş edeceği merak konusu.

HATIRLAYALIM: 2009 yılı denetim sonuçları açıklandığında BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti.

Beşler'i açıklayıp BİM'i neden gizlediler? - Gıda Hareketi

http://www.aydinlikgazete.com/index....omi&Itemid=196

http://www.habercim.net/hileli-sosis...asi-cikti.html

http://www.sinavekrani.net/gundem/sa...di-h15537.html

http://forum.donanimhaber.com/m_59801404/tm.htm

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön