View Single Post
Eski 14-04-2012, 00:00   #9
Bahçemiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Değerli Kelebek çalısı, bir yıla yakındır cevap gelmeyen simit soruma göstermiş olduğunuz ilgi beni ziyadesi ile mutlu etmiştir.
Emek vermişsiniz, kıymetli saatlerinizi feda etmiş teferruatlıca izah etmişsiniz, kısacası, görüntüler ve mükemmel anlatımlı tarifle soracak bir şey bırakmamışsınız, size gönülden teşekkür ederim.

Eskileri sizde anlatmışsınız, aradığınız tadı bulmuş olmanız lazım bu tarifle, en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.

Bir yıllık iznimizde türkiyede sabah 4.30 da simitci fırınına gitmiş durumumu anlatmış, yapımı izlemek için müsaade istemiştimde pek candan olmasada olur demişlerdi..ilk işleri ne oldu biliyormusunuz??
Eski 10 litrelik peynir tenekesine bir kilo kadar toz şeker döktüler, tüpgazı yaktılar, tenekeyi üzerine koyup içerisindeki bembeyaz şeker katran gibi oluncaya kadar kaynattılar, pekmez yerine bunu kullandıklarına sebeb olarak ''ekonomik'' cevabını alınca şaşırmıştım...
sonra hamurlar top yapılırken, kesilirken halka yapılırken içilen o sigaralar...
düşen küller..yok gerisini anlatmayayım..

Yinede şunu demeden edemeyeceğim insaf ve adaletli olmak adına; Elbette hijyenik kurallara, kalite standartlarına uyan dürüst ve temiz fırıncılarda var.

tekrar teşekkürler Kelebek çalısı

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön