View Single Post
Eski 12-04-2007, 21:00   #53
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Ali Aşık Mesajı Göster
zerrin hanim sonmus kirec tozu hakkinda yanilmis olabilirim bu Dracaena Janet Craig bitkisi için kullandigimiz bir yontemdi.yapraklarin kesilmesine gelince yapraklarin uclarinin kurumasi kahveringiye donmesi bir çok degisik sebeblerden olabilir eger fizyolojik hastaliktan dolayi kahvrengilesme varsa bu makasla diger yapraklarda yayilabilir.Bakterilerin yol actigi bu hastaliklar yapragin uclarinin yanmasina yaprak uzerinde nokta seklinde lekerin olusmasina yapragin veya tum bitkinin solmasina yol acabilirler.Eminim forumda bu konuda daha bir iyi bilgi vardir.
Ben bazen kurumus yaprak uclarini kesiyorum yanliz yapragin yesil kismina yara acmadan yani kuru ve yesil kismin birledigi yerden kesiyorum .
Kagan bey bitkinize bolca su pusurtugunuzu yazmissiniz sunu da eklemek istedim yukarda yazdigim bakteriden olusan yaprak hastaliklari nemli ortami sever ve yapragin uzerindeki kalan suda cogalabilir.



Evet bitkinin biraz karakteride boyle galiba ozellikle eskiyen yapraklarda bu olay kaçinilmaz gibi.
Benim bitkimde yeni yaprakların uçları da zaman zaman kahverengi oluyor. Sönmüş kireç tozunu uygulamadım.Ben de su püskürtmekten vazgeçeceğim.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön