View Single Post
Eski 12-04-2012, 17:42   #15
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Telleme ağaçlara şekil vermek için yapılır. Bunun da uygun dönemlerde yapılmasının ağacın sağlığı bakımından önemi büyüktür.

Yabancı dildeki sitelerde bazen ibrelilerin yazında tellenebileceğini hatta yazın tellenmesini önerdiklerini görebilirsiniz. Bunlar bence kişisel görüşler. Ben yaptım oluyor tarzında yorumlar.
İbrelilerde dahil olmak üzere bütün ağaçları kışın uyuklama döneminde tellemek en iyi uygulamadır. Ben böyle yapıyorum bunu öneririm.

Özellikle baharda özellikle çalı türü hızlı büyüyecek türlerde ilkbaharda telleme yapmak bütünüyle olmaması gereken bir uygulamadır.

Hergün bakmakla ilgisi olan, ben biliyorumla açıklanan bir durum değildir. Bu mevsimde tellemenin alınması şarttır. Ben aksini yapıyorum derseniz o da kişisel görüştür zararını göğüsleyeceğiniz her uygulamayı yapabilirsiniz.

Yeni başlayanların hatalı uygulamalara yönelmesine karşı uyarmak bakımından ağaçlarınız gelişme döneminde tellemeyin tellemeyi bu dönemde alın.

Bazı türler telelmeye itaat etmeyi sevmiyor. Bunları da dikkate almak gerekir.
Hiç bir biçimde çiçekli durumdaki ağaçlarda uygulama yapmamak gerekir. Böyle budanıp kök budaması yapılmış uygulama gördüm, arada o da aklıma gelmişken uyarma gereği duydum.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön