View Single Post
Eski 12-04-2012, 13:05   #319
bozo.0606
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 503
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sayın Selenes,
Bitkinizi yapraklarının bu şekilde büyümesinin bir mahsuru yok ama, aklıma gelen sıvı besin kullandığınız ve uygun olmadığı. Eğer N (Azot) oranı yüksek besin kullandıysanız, yapraklar gelişir. Tomurcuğun düşmesi de P, K oranlarının düşük olduğunu gösterir. Durumu bilmediğim için daha çok yorum yapamayacağım.

Sayın bozo.0606
Limon havadar yer seviyor. içeri alınınca ya strese girmiştir, ya da bulunduğu ortamın ısısını sevmemiştir. Ankara'da kışı dışarıda geçiremeyeceği için yapacak bir şey yok. Limonunuz Ankara'ya alışacak. Artık gece donları kalmadıysa dışarıda durması daha iyi olur. Budadığınız kısımda dallar canlı olduğuna göre, sıcaklığı yeterli bulduğunda tekrar yeşerecektir. Yaprakları çıkmadan, toprağı çok kurumadıkça su vermeyiniz, çürütürsünüz.Su ile sıvı besin vermeye devam ediniz.

Sayın zeynep özkaynak,
Düşen çiçeğiniz, açmaya burada karar vermiş değil. Daha önceki ortamıyla ilgili. Çiçeği olmadığına göre, vakit geçirmeden saksısını değiştirebilirsiniz. İçinde bulunduğu saksının her tarafından 1 cm kadar büyük bir saksıya alınız. Toprağın süzek olması sert olmasından daha önemli. Eğer içindeki torf ve sertleşmişse mutlaka temizleyin. Eğer bahçe toprağıysa çevresinden biraz alınız. İmkanınız varsa yanmış koyun gübresini kendi toprağı ile karıştırınız.Hala çok sert geliyorsa biraz torf ekleyerek yumuşatınız. Biz kolay bulduğumuz için torfu seviyoruz ama bitkiler sevmiyor. Bu nedenle çok kullanmamaya çalışın.

Sayın dünyam1,
Ben Limon'da kabuklu bitten başka böcek görmedim.Onda da Arap sabunlu su işe yaramıyor. Sorunuzu limon sayfasında değil, konu ile ilgili diğer sayfalarda sorarsanız daha doğru yanıtlar alabilirsiniz.


sayın gçakar ;

çok teşekkür ederim cevabınız için. yaklaşık bir aydır dışarıda ve yapraklanmasını bekliyorum. gözlerde hareketlilik var. önerebileceğiniz etkili bir besin varsa sevinirim.

saygılarımla..

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön