View Single Post
Eski 11-04-2012, 14:02   #52
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Bu deneylerin arasında havaların ısındığını düşünüp solucan kabını tekrar balkona çıkardım. Tabi şimdi hangi kutu diyor olabilirsiniz. Ana kutuyu..Mukavva sonucunun çıktığı kutu hala evin içinde, ana kutu ve anaerob kutu balkonda duruyorlar hala.

O zaman beni asıl korkutan deneye geçiyorum: muz kabukları..

Benim geçen seneki ölümleri sorumlu tuttuğum ana konu muz kabuklarındaki pestisitlerdi. Her ne kadar aynı marka muzun aynı dönemde hasat edilmiş halini kullanmasam da muz üreticilerinin eğer kullanıyorlarsa aynı çeşit ilacı kullanacakları varsayımıyla kontrollü bir şekilde muz kabuğu koydum kutuya.

Name:  agaclar78.jpg
Views: 1701
Size:  47.1 KB
Kabukları eklemeden bir hafta kadar öncesi. Hala evin içindeler.

Name:  agaclar82.jpg
Views: 1465
Size:  52.8 KB
Ve 3 gün önce kabukları ekledim.

Name:  agaclar84.jpg
Views: 1572
Size:  65.9 KB
Bugün öğle vaktinde aldığı manzara. 0 ölüm ve kabuğa üşüşen türlü solucanlar hallerinden şikayetçi değiller. Varlığından emin olmadığım ilaçtan etkilenmiş gözükmüyorlar. Muz kabuklarının üzerindeki kirlilik belki yeterince güzel görünmüyor fakat onlar küçük beyaz solucanlar. Yeni bir şey eklendiği zaman bir iki gün içinde etrafına üşüşüyorlar. Can sıkıcı gelmeye başladılar biraz ama bu aynı zamanda onlardan kurtulmanın kolay bir yolu olduğunu gösteriyor: kaba yeni bir şey koy, bir iki gün bekle; ve üzerindeki bütün beyaz solucanlarla birlikte at.

O zaman şu ana kadar öğrendiklerimiz ışığında:
-solucanları muz kabuğu öldürmedi.
-solucanları anaerobik bakterilerin hakimiyeti öldürmedi.

Yani geçen sene bizim ve konu hakkında görüş bildirenlerin üzerinde durduğumuz konuları elemiş olduk.. Halen ölüm sebeplerini merak etmekle beraber, şu an için geçen sene hazırladığım hazır olmamış sıvı kompostun ölümcül olabilmesi ihtimali üzerinde duruyorum

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön