View Single Post
Eski 10-04-2012, 16:31   #310
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Baykal 77,
Eğer fazla su verip çürütmediyseniz, çekirdekleriniz mutlaka çimlenir. Merak etmeyiniz. Hem de onlar daha limon fidanı olmadığından endişelenmeyin. Endişenizi anlıyorum ama çimlenmemiş limon çekirdeğine fazla değer vermeye gerek yok.

Sayın zeynep özkaynak
Limonunuz büyüdükçe kalınlaşır. Şimdi onun bakım zamanı. Tekrar dönüp fotoğrafına baktım.Pek de narinmiş. Çiçek açtığına göre aşılanmış olmalı. Ben gövdesi parmak kalınlığına ulaştığında aşı yapılır diye biliyorum. Çekirdekten büyüttükleriniz de olduğuna göre, işiniz çok demektir.
Ayrıca saksıya çivi koymayı sormuşsunuz. Paslandıkça yavaş yavaş bitkinin ihtiyacı olan Fe'i ortama vermesi için. İsterseniz, bitkinin gereksinimini farkettiğinizde hazır olarak da verebilirsiniz. Bitkinin tercih ettiği toprak, bitkinin kökünü sıkıştırmayacak kadar gevşek, organik gübre ve kum ilave edilmiş kaliteli bahçe toprağıdır. Toprak suyu fazla tutmayacak geçirgenlikte olmalıdır. Torf'un en büyük dezavantajı da budur. Bakıldığında kuruduğu düşünülen torf, üstü kuru olmasına rağmen aşağılarda ıslaktır. Dikkat edilmezse bitkinin çürümesine neden olur. Çok az sulandığında da kalıp gibi kuruyarak köklerin hava ve nem almasını engelleyebilir. Formu incelediyseniz daima torf'un içine perlit,zeolit,diatomit,kum... gibi materyallerin karıştırılması tavsiye edilir.
Bitkileriniz,büyüyüp güçlendikçe şu an olan problemler kendiğinden ortadan kalkacaktır.En kısa zamanda kendi limonlarınızı koparabilmeniz dileğiyle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön