Evelsi günü Ankara bauhaus a gittim bahçeye iki adet ahu dudu almak için, ama gitmeden telefon ettim ahu dudu varmı diye, yeni geldi indiriyoruz dediler, bende hemen fırladım gittim, ama malesef beni bir günlük için kandırdımışlar, resim kartelasından şüphelendim, hemen evde googleden araştırdım, baktımki bana verilenler bektaşi üzümü nün siyah çeşidiymiş, zaten benim bahçemde frenk üzümü var kırmızı küçük taneli olandan güzelde meyve veriyor, bende arada çelik yapıyorum, çok kolay tutuyor.
Neyse ertesi gün aldım elime bektaşi üzümlerini hemen iade ettim, gitmeden de tam araştırıp ahu dudunun latince ismini kağıda yazıp gitmiştim, fide kısmında yeniden araştırdımki üzerinde frambuaz diye yazıyor zaten, o rada sorduğum halde israrla ahu dudu bu diye verdiler, yeniden üç tane aldım, bir karışlık fideler, bugün diktim, inşallah tutar, seneye meyve verdiğinde resimlerini buraya yüklerim.
Bauhaus dan bitki alırken çok dikkatli olmak lazım, tam anlayan kimse yok, illaki ahu dudu ile frambuaz farklı bitkiler diye ısrar ediyorlar, bu sene sonunda bende yeni çelikler alırım inşallah.
|