Konu: Tarantula
View Single Post
Eski 07-04-2012, 13:20   #16
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Özrün kabul edilmiştir.

Dediğim gibi burada hep beraber öğreniyoruz.

İnsanların gereksiz yere ve acı vererek öldürdükleri her hayvan için ben de çok üzülüyorum, çektikleri acıları ruhumun en derinlerinde hissediyorum.
Önünde sonunda bunların hesabını da verecek insanoğlu buna da inancım tam.

Gelelim en yukarıda yazdığın Avrupalıların evlerinde besledikleri tarantulalar konusuna, ne Avrupa ne Amerika ne de başka ülke ve kişiler benim için referans noktası değil. Onlar besliyor diye medeni, ileri ülkeler değil ben de bunların evlerde beslenmesine karşı çıktığım için ülkemizin geri kalmasına sebep değilim. Geri kalmışlık çok karmaşık, arka planında çok çeşitli sebepler barındıran bir durum.

Kaldı ki hobicilerin yine kişisel hırsları uğruna sırf bir iki toplantıda eşine dostuna hava atacak diye toplanan, kurutulan, içleri doldurulan hayvan sayısı da hiç az değil.

Kendimi tam olarak acı çekenlerin, sıkıntı içinde olanların, keyf için hürriyeti kısıtlanan tüm canlıların (insan ya da hayvan hiç farketmiyor) yerine koyduğumda bütün sebepler, ama'lar, şöyle'ler, böyle'ler zihnimden siliniyor. Ne eğlence, ne bilimsel araştırmalar, bulunacak ilaçlar, deneyler, şunlar bunlar. Hiçbir şey bir canlının yaşama ama özgürce ve doğal ortamında yaşama hakkından daha önemli değil. İnsan da bu bütünün içinde anlam kazanan bir canlı. Onun zevki, hobisi, acılarının dindirilmesi, para kazanması, zengin olması, zenginliğini gösterebilmesi için dünya yeterince tahrip edildi, canlılar yeterince zarar gördü.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön