View Single Post
Eski 11-04-2007, 18:25   #7
Serhan KARAGÖL
Tarla Bitkileri
 
Serhan KARAGÖL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
Hiç çimlenmiyor olması gerçekten ilginç. Neden çimlenmediğini bilmek ise bilgisayar başından gerçekten zor. Aklıma gelen birkaç sebep şunlar:
-Fazla **** az sulama **** yanlış sulama yapılıyor olabilir. Salma su ile sulama yapılıyorsa ve toprakta bir ayran tabakası oluşuyorsa toprağın hava alış-verişini etkiliyor olabilir. Ancak bu şekilde bile olsa birkaç soğan mutlaka çimlenirdi.
-Toprağa bulaşık virütik **** bakteriyel bir hastalık olabilir. Aklıma gelen bir tanesi Heterosporium Yanıklığı. Bu hastalık aslında ergin soğanlarda görülür. Ancak ergin soğanlar yoluyla toprağa bulaşık olabilir. Ekim yaptığınız toprakta daha önce soğan yetiştirilmemiş bile olsa hava **** tarım aletleri yoluyla bulaşık olabilir. Çimlenmeyi etkileyebilecek bir hastalıktır. Bunu anlamanızın en iyi yolu ektiğiniz tohumların ekimden bir süre sonra sökülüp bakılmasıdır. Eğer tohumlarınızda ufak çimlenme hareketleri görülüyor ama tohumlar devamını getiremiyorsa bu hastalıktan şüphelenebiliriz. Buna benzer birçok zararlı hastalıkta ihtimaller arasında. Bu konu Bitki Koruma uzmanlarının işi. Çevrenizde bitki korumacı bir tanıdığınız varsa danışın derim. Eğer ticari bir ekim yapıyorsanız mutlaka toprak tahlili yaptırın, değilse farklı bir yere ekin.

Serhan KARAGÖL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön