View Single Post
Eski 05-04-2012, 16:15   #2
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahçemiz Mesajı Göster
Merhaba değerli kardeşlerim,


Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak ) satılmaktadır.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Bakî Selâmlar


Merhaba Sn. Bahçemiz,

çocukluğumda ilk defa yediğim simitlerin Karşıyaka-Bostanlı gevrekleri olduğundan mıdır yoksa hala o gevreklerin tadını bilinç altında taşıdığımdan mıdır nedir sizin de geçmişteki simitlerin özlemini çekmenizi anlayabiliyorum.

Sizin gibi ben de çocukluğumun simit lezzetini şimdilerde bulamadığım için, sokaktaki simitlerde de lezzet ve sağlık yönünden negatif fikirler edindiğimden, simiti kendim yapıp, fırınımda pişiriyorum. Çok da kolay ve lezzetli oluyor. Ama siz taş fırında yaptığınızda en lezzetlisi o olacaktır zannederim.

1 paket Dr. Oetker instant maya
125ml. oda sıcaklığında su
yarım çay kaşığı tuz
göz kararı veya kulak memesi diye tabir edilen kıvamı elde edene kadar katacağımız elenmiş un

Bu malzemelerden elde ettiğimiz özlü, ele yapışmayan ama kulak memesi gibi yumuşak hamurumuzu bir 15 dk. kadar dinlendirelim.

Yarım türk kahvesi fincanı üzüm pekmezini (dut pekmezi de konabilir), yine yarım türk kahvesi fincanı su ile güzelce karıştırarak bu karışımı kenarı yüksek simit halkasının sığabileceği genişlikte bir tabağa alalım.

Büyük bir yayvan tabağa da paketini yeni açtığımız taze susamdan bol miktarda, ben 150gr. kadar kullanırım, ilave edelim.

Resimli anlatımlardan geri kalan kısmını kolayca öğrenebilirsiniz.

Fırını önceden 200 dereceye ayarlıyorum ve alt-üst eşit turbo ayarda en alt rafın bir üzerine yerleştiriyorum. 10-12 dk. arasında pişiveriyor. Çok kolay

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön