View Single Post
Eski 05-04-2012, 13:10   #1
Mehmet Kemer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 109
Kütükte ve Torbada Mantar Denemesi

Merhaba, önce diğer konu içerisinde resimleri yüklemiştim ama yaptığım denemelerin takibi kolay olsun diye yeni konu açtım. Şu an kütüklere ve torbalara mantar ekimi yaptım. Gelişmeleri fotoğraflayıp buradan paylaşacağım. Bu arada öneri ve yorumlarınız benim gibi bir acemi için çok büyük yol gösterecektir. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

"ilk önce bir adet 6 metre boyunda kavak buldum. Bu kavağı 5-6 cm kapak, 25-30 cm kütük olacak şekilde parçaladım. 22 tane kütük elde ettim. Daha sonra kavak mantarı tohumu aldım ve bu akşam resimlerde görüldüğü gibi uyguladım. İnternetten aldığım bilgilere göre kapak yerlerini koli bantı ile bantladım. Daha sonra kütükler direk ışık almasın diye siyah poşet geçirdim. 10-15 gün sonra sera ortamına alacağım."

"Torbalar için kompost hazırladım. Bunun için talaşı kazanda kaynattım sonra soğutup poşete koydum. 8-10 cm talaş sonra mantar tohumu sonra yine talaş şeklinde 3-4 kat oluşturdum.Bakalım kütükler mi önce çıakcak poşettekiler mi? Gelişmeleri resimleyip paylaşacağım"







Poşetlerdeki mantarların fotoğraflarını yakında paylaşacağım.

Mehmet Kemer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön