View Single Post
Eski 05-04-2012, 06:05   #19
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ercan332 Mesajı Göster
3-Jeneratör ile dalgıc pompa calıştırmak tüm tarlaya su basacak bir dalgıc pompanın calışması icin jeneratör masrafı 4000-5000tl arası pompa haric, eksi yönü güc kaybı cok mazot elektrik üretcek elektrikle dalgıc pompa calışcak ve yakıt sarfıyatıda fazla,
4000-5000'e kadar çıkacağınızı zannetmiyorum. İhtiyacınız olan 1200TL civarında bir dizel jeneratör ve 800-900TL civarına alacağınız bir dalgıç pompa.

Dizel jeneratöre verdiğiniz yakıt parası muhtemelen çok fazla olmayacaktır. Sulama başı 3lt kullansanız (haydi haydi yetmeli), sezonda 40 kere sulasanız (bu da gayet yeterli bence), 120lt mazot harcamanız olur ki 480TL gibi bir senelik operasyonel maliyet anlamına gelir.

Alıntı:
4-En ucuz yöntem su motoru ile suyu 9metreden cekebilmek ve direk tamlamaya vermek 5000tl maksimum,
Astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Bugüne kadar su motorumun başında harcadığım mesaiyi cevizlerime vermiş olsaydım, çok daha güzel bir bahçem olurdu.. Benim arazim yamaç, kuyum en aşağıda. Dolayısı ile denklemin bileşenleri sizinkinden çok farklı ama şunu unutmayın dalgıç pompa rahatlıktır.. Emme hortumunu suyla doldurdum, tulumbayı bastım, emme hortumunda ya da motorda hava boşluğu kaldı-kalmadı derdi yoktur. Kontağı çevirirsiniz, su akar..
Zira pompanın kendisi suyun içinde.. Büyük kolaylık..

Diyelimki yarın öbür gün yanınızdaki bir bahçe de elektrik kullanmak istedi.. Ortaklaşa trafo kurduğunuzda çok daha maliyeti düşük olacaktır (50kva nelere nelere yetmez) O zaman da dizel jeneratörünüzü çıkartır, direk şebeke elektriğinize bağlarsınız, hiç bir ekstra harcamanız olmaz.. Bunu da düşünün..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön