View Single Post
Eski 04-04-2012, 21:59   #104
yazsonu
Ağaçsever
 
yazsonu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi astraliliya Mesajı Göster
bitki çok yıllık dır ancak soğuklar gelince saksıda değilse saksıya toprağıyla alıp köklerini korunmalı ( +4 +10 derecede) bir yerde muhafaza edilmeli.


ayrıce bazı bir insanlar bitkinin şekersiz olduğunu tatmış olduklarını söylüyorlar...
bu bitkinin çiçeklenme zamanında en tatlı çağı oluyor. şekerden farklılığı- diş mikropların kırıyor, diş çürümesini engelleme özelliklerine sahiptir, şeker hastalarına faydası var. diet olarak da öneriliyor kalorisi yoktur.

tohumdan yetiştirilmesi çok kolay, tohumlar gömülmedikçe çimlenme oranı çok yüksektir
Teşekkür ederim.
Geçen yıl 1 kök satın almıştım. Çelikleme ile 4 köke çıkardım. Yapraklarını ve daha sonra tohumunu da aldım. Yapraklarını öğütücü makinede ince toz haline getirdik. Çaya kahveye çok yüksek tat veriyor ancak özüt olmadığı için ne kadar ince olursa olsun tozlar çay içinde erimiyor. Yine de biz çok memnunuz.

Kendi ürettiğim tohumlara çok güveniyordum bir tane bile çimlenme olmadı. Tohumların üzerine ince bir tabaka torf serpmiştim, bunun sakıncalı olduğunu söylediler. Şimdi bir tohumcudan yeni bir paket aldım, ılık suya koydum, 24 saat sonra ekeceğim. Üzerine serpeceğim torfun tohumların üzerini tamamen kapatmamasına dikkat edeceğim.


Düzenleyen yazsonu : 05-04-2012 saat 13:37
yazsonu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön