Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metalurjist
Aslında bu suali Leonardit rumuzlu arkadaş cevaplasın ki o söylediğine göre benden daha bilgili. Daha sonra da ben bir cevap yazayım. Çeşitli kaynaklar var bunları o cevapta yazarım size...
|
Sizin benimle bir derdiniz var sanırım, ilk bir şey yazdım, sırf inadına leonarde de de turba dediniz. cevabını alınca da abuk subuk şeyler yazmışsınız. Verdiğiniz cevaplar cevap değil açık aramaktan ibaret.. kale almayacaktım ama tahrik etmişsiniz cevap vermesem de yarın sustu bilmiyor vs derdiniz..
Zaten sizin bilim çevresinin işi gücü bu, işsizlik.. Bir iş yapmak değil ona buna musallat olup milleti bezdirmek.. NE ürettin diye sorsan boş lakırdı cevabı...
neyse başka bir yanıtta bulunmayacağım gerek görmüyorum. Leonarditi alın direk toprağa uygulayın, çözülmez diyebilen varsa çıksın.. Bu millete yıllarca toprağa zehir karıştırdılar, biri çıkıp bir şey demedi. Her neyse.. Bu frorum şuan buluduğumuz, TEMEL KONULAR . bilgi yarışması ve artistilik yapma yeri değil bu sebeple ben artistik kaygısı olmadan cevap yazıyorum ve gerektiğinde alıntılarda bulundum.. amacı iş olana benim yazdıklarım yeter.. amacı işsizlik olanlar için ise demogoji yapmak lazım, bu ülkenin kaderi bu..
Leonarditin uygulanması :
Zaten leonardit konusunda çok kesin bilimsel konuşmak mümkün değil. Bilim daha emekliyor ama kendini bir şey sanan bilim adamları her tezlerini kanun gibi göstermek için nedense bilim dışı bir yola giriyorlar. Kıskançlıklarından başka bir şeyleri yok bence.. Kimin umurunda sizin tezleriniz, çiftçiye şunu söyleyin toprağa zaraı var mı, uzun vadeli uygulamada insan sağlığına etkilimidir olumsuz yönde vs..
Sizin amacınız nedir bilmiyorum ama benim amacım elimdeki iyi kalitedeki leonarditi satarak çiftçiye iyi bir ürün temin etmek. Amaç türk tarımını geliştirmek.. ayrıca sırf leonardit değil türkiye de çıkarılan tüm madenlerin tarıma katkı sağlamasını amaçlayan bir oluşum içindeyim.
http://agromaden.webnode.com.tr şuan bu site yapım aşamasında ama katkılarınızı beklerim.. Sizin mesleğiniz bu ****** benden fazla bileceksiniz. Hatta bilmelisiniz de yoksa iyi olmaz.. Benim buna bir itirazım da yok ben Hukukçuyum siz metalurjist.. Yoksa sizinle kısır ve bir işe yaramayan kişisel bir tartışmaya asla niyetim de yok vaktim de naktim de

)
Sorunuza gelince hiç bir firma homojenliği sağlayamıyor. Zaten dikkat edin adamlarım analiz raporlarında %60 a yakın organik madde %50 civarı humik ve fulvik asit olsa bile %30 - 35 gibi rakamlarla paketlerin üzerine yazıyorlar. Çünkü böyle bir homojenlik yok, olsaydı yazarlardı zaten malını satmak için çıka yüksek oranları. Elimde bir kaç makale var humatlar hakkında Dr. Levinskye ait, sitede de var zaten benim koymuştum çok daha önce. ama ingilizce.. dileyen sitemden baksın yukarıda linkini verdim sitenin.
Sizden daha fazla bilgi sahibi olduğumu siz iddia etmişsiniz böyle bir iddiam olmadığı gibi böyle bir saplantım ve amacımda yok. ben değil bunu siz söylemişsiniz garip ve enterasan bir tutum neyse... . ben sizin verdiğiniz "turba ile leonardit aynıdır" neredeyse toprağa ha turba atmışsın ha leonardit ha kömür diyeceksiniz.. Hatta bunu da önce ben şöyle bir uyarı yaptım piyasada kömür tozunu leonardit diye satıyorlar dikkat edin dedim. de sanki kötülük yaptım.. Benim madenim falan yok. sadece sahtekarlar var dikkat edilmesi lazım dedim.. Siz de aynalı sazan hesabı yok zaten hepsi kömür , leonardit de kömür o da kömür yok leonardit turba ile aynı şey.. bir feryat figan, gereksiz bir tepki verince bende araştırdım baktım güzel bir yazı tam size göre: buna karşı aldım copy paste yaptım hatta sitemede koydum bu yazıları, güzel oldu insanlara da iyi bir bilgi verdim, anlayan da anladı.. Sizin bu gerçeği değiştirmeye ne yapsanız gücünüz yetmeyecektir. Siz gidin linyiti kömürü veya turbayı uygulayın toprağa ne oluyor bir de leonarditi DİREK uygulayın ne oluyor görün. inatlarınıza ve tahriklerinizle sizi başbaşa bırakıyor, dediğim gibi bilimsel veri arıyorsanız rusyada bu konuda basılmış bir kitapçık var onun ingilizce çevirisinden yaralanabilirsiniz. Dr. Boris Levinsky nin sitesinde de ayrıca yine ingilizce kaynaklar var ama vaktim yok zaten sorunun cevabı da bana göre yanıtlandı.. sizin tek işiniz bu olduğu için detaylandırın ve bir bilimsel makale de siz yazın da bizler de faydalanalım, ama turba ile leonardit aynı şeydir derseniz yayınlatabilir misin bilmiyorum... Bu foruma başka yazı yazma luzümu görmüyorum.. isteyen kişisel olarak benimle iletişime geçebilir. Yine söylüyorum piyasada 6-7-8 ph lı leonardit diye bir çok madde satılıyor gidin alın deneyin bir de bendeki ürünü deneyin. PH 4,3 ... madem hepsi leonardit farkı çiftçi söylesin metalurjistler değil. çünkü madeni değil meyveyi yemek amaç..Üzümü değil bekçiyi dövmek isitiyorsanız bana gücünüz yetmez.. Gelin katkı sağlayın Türkiye tarımını canlandıralım elimizdeki madenlerle diyorum herkesten katkı bekliyorum.. Böyle bir ilk projem var sitemde detayları da var.. daha fazla tartışmak isteyen olursa özelden yazsın oradan tartışalım çok gerekliyse.. diğer konular için de ürün talep eden olursa email atabilir :
leonarditsatis@gmail.com
http://agromaden.webnode.com.tr
http://leonardit.webnode.com.tr