View Single Post
Eski 02-04-2012, 14:19   #27
rodoslu
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Evet...

Mesajlar konuyu dağıttı ama son bişey yazmak istiyorum.

4 yıla yakın Yunanistan'ın bir adasında yaşadım, hayatımda yediğim en lezzetli peynirleri, gerçek balları, sütleri, EKMEKLERİ (ekmek konusu ayrı bir rezalet olduğu için ülkemizde bunu büyük harflerle yazdım), gerçek tahini, gerçek domates kurusunu, tuzla, asitlerle ve bilimum zararlı kimyasallarla zehirlenmemiş güzelim zeytinleri, hakiki zeytinyağlarını....saymakla bitmeyecek besini orada yedim.

En kıytırık cafeye kahve içmeye git, hemen suyunu getirirler masaya. Birşey içme, suyu iç kalk, gülümseyerek yolcu ederler... En uyduruk bakkaldan bir sakız al hemen fişini verirler...Atina'da kısa süreler bulundum ama Rodos'da durum böyleydi, belki de turistik diye insanlar çok daha dikkatli davranıyorlardı. Taksicileri anlatmaya bile gerek duymuyorum en saygılı insanlar onlardı adada!

4 yıl sonunda Türkiye'ye döndüğümde sanki hiç burada yaşamamış gibi kendimi uzaylı hissettim, baya bir alışamadım... İyilikler, güzellikler bize haram, maalesef sınırın 10 km. ötesinde insanlar farklı yaşıyorlar biz burada hala debelen dur rezillik diz boyu...

Kaldı ki bu adamlar, avrupanın en fakiri, "en köylüsü" kabul edilir. En üçkağıtçısıdır! Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de (hiçbirini sevmem o ayrı) insanlar nasıl yaşıyorlar siz düşünün! Biz bunu hak etmiyor muyuz! Etmiyoruz demekki!

Hiçbirini sevmem diyorum ama, sakalı ayağına kadar uzatıpta bunu yapan yurdum insanının gözümde değeri yok, din, millet bir yere kadar önce insan olmak gerekiyor. Sakallıyı tercih etmem dini, milleti ne olursa olsun dürüst satıcıdan alış-veriş yaparım...

Dürüst değilsen medeniyetten yoksun 3. hatta 4. sınıf ülke olarak yaşamaya devam edersin böyle!


Düzenleyen rodoslu : 04-07-2012 saat 14:46
rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön