Sn gulbirsen,
Ben de sizin gibi acemi sayılırım. 3 yıl arıcılıkta kısa bir süre..
İlk başladığımda, kovanlarımı açmaya cesaretim yoktu, sağolsun Vedat abim benim için açmıştı kovanları..
Yüksek derecede korkunuz ya da alerjiniz yoksa, (nasibiniz de varsa) zamanla kendi karakovan balınızı yiyebilirsiniz.
Ben elbette sorularınızı bilgim kadarıyla cevaplarım. Ama öncelikle kendiniz için bazı soruları cevaplandırmalısınız:
Kovanlarınızın tipi ve ölçüleri nedir?
Sabit mi, gezginci mi olacaksınız?
Sabitse kendi bahçeniz
vb var mı (arılık olarak) ?
Ticari mi düşünüyorsunuz, yoksa hobi olarak mı?
Mesleğiniz nedir?
Ankaranın neresinde arıcılık yapacaksınız? (Ben Ankarada arıcılık yapacak yer yok diye oraya tayin olmuyorum
)
Bu gibi soruların cevapları, konuyu gerçekçi olarak ele almanıza yardım edecektir. Yoksa benim gibi 1. yılında 1,5 teneke bal alıp 5.000 TL masraf edebilirsiniz
..
ÖNEMLİ NOT: Para harcamadan önce 2 kere düşünün bir kere de danışın..
Ayrıca eğer okumaya vaktiniz çoksa,
Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu,
Arıcılık Bilgi Merkezi, tez2.yok.gov.tr gibi adreslerde araştırma da yapabilirsiniz..
Şimdiden hayırlı olsun.