View Single Post
Eski 31-03-2012, 23:43   #9
OZ58
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-03-2012
Şehir: Sivas
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi raloco Mesajı Göster
Dr.Arif Teşekkür ederim. Çok araştırdım umarım karşılığını alırım.Ben 8 dişi 1 erkek satın alıp onların yumurtalarını koydum, 1 saat önce 38 yumurtamı yerleştirdim, sonucu paylaşıcam.
Nette gezerken arada baktığım ve hep üye oluyum dediğim ama bir türlü olmadığım böyle güzel bir siteye bakarken benimde ilgi alanım olan kuluçka ile ilgili bu konuyu görünce haddim olmayarak tecrübelerime dayanarak bazı uyarılarda bulunmayı kuluçka işleminin sonunun hüsranla bitmemesi adına zorunlu buldum.
Affınıza sığınarak
1. Bıldırcınlarda yumurtadan civciv çıkması için ideal oran 2 dişi 1 erkektir. Hadi 3 dişi 1 erkekte olabilir. Sizde 8 dişi 1 erkek yumurtalardan civciv çıkma ihtimali var ama, çok düşük.
2. Kuluçka makinesinde dışarıdan içeriye temiz havanın girmesi ve içerideki kirli havanın dışarıya çıkması için havalandırma delikleri açtınız mı.
3. Kuluçka süresince ideal nem oranı % 60 iyi. Çıkıma gelindiğinde yani son üç gün % 70 civarı olmalı ki çıkacak civcivler yumurta kabuğunu kolay kırabilsinler.
4.Ayrıca son üç gün Conturn 30 dan yumurtaları alıp, makinedeki hava dolaşımını etkilemeyecek yumurtaların yan olarak duracağı bir sepete almayı unutmayın. Yumurtadan civciv çıkımlarını bu sepette yumurtanın doğal duruşunda daha kolay yapar.
5. Civ civ çıkımları başladığında sık sık civcivleri almak için kapağı açmayın. Her kapak açmada içerideki nem oranı düşer. Nem oranının düşmesi yumurta kabuğunu sertleştiri. Civ civ yumurta içinde kabuk sert olduğu için kıramaz ve ölür. Çıkan civcivleri ben 24 saatte bir alıyorum makineden sıkıntı olmuyor. Yumurtadan çıkan civcivi alayım yem yesin gibi bir düşünceniz olmasın. Civ civ yumurtadan ilk çıkışta bir şey yemeden içmeden 2-3 gün idare edebilir.
6. Çıkan civlere ilk olarak hafif şekerli su verin onu içsinler daha sonra yem verin. Bağırsak sistemlerine iyi gelir.

OZ58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön