View Single Post
Eski 29-03-2012, 21:53   #8
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Teşekkürler Arkadaşlar. Beğendiğinize sevindim. Bu çalışmadan kısaca bahsedeyim. Çalışmada iki gurup olarak yerleştirmek istedim
1. gurupta 15 adet 2. gurupta 3 adet olmak üzere 18 adet ağaç bulunmakta.
Aslında 21 adet olarak düşünülmüştü ama hava biraz güneşli biraz da rüzgarlı olunca kökleri istediğim gibi açmaya çekindim ve bir an evvel yerleştirmek istedim. Acele ile yerleştirince de 3 ağaç eksik kaldı.

Kursta özellikle gelişmiş 15 yaş üstü ağaçlar seçmeye dikkat ettim gelişmiş iyi gövdeli ve dalları bol olan çalışmalar hem çalışmaya avantaj sağlıyor hem öğrenmek isteyen arkadaşa daha çok budama altarnatifleri çıkıyor. Her ağcı ayrı ayrı yönlerden ve ayrı ayrı tarzlara yönlendirme avantajı sağlıyor.
5 günlük çalışma tamamlandı bir 5 gün daha devam edecek.
Günleri tam dolu dolu geçiriyoruz öğle yemeğini bile çalışarak çay molasında yiyoruz.
Böyle olunca da günlük ortalama 6 adet çalışma yapıyoruz. çalışma aynı zamanda bonsai konusunda sohbetler halinde devam ediyor. Sohbet te teori öğrenilirken uygulamada da budama ve şekillendirme tel sarma tasarım öğrenilmiş oluyor.
Yukarıdaki orman çalışmasında iki gurup arasında büyük bir dere düşünülüyor dere üstünden karşıya geçiş köprü ve baraka yerleştirme olunca iki gurup arasındaki bütünlüğü yakalamaya çalışacağız. Çalışmlardaki ayrıntıları daha sonra paylaşmaya çalışacağım iyi akşamlar dilerim.
Güven bey fotoğraflar için teşekkürler elinize sağlık güzel fotoğraflar olmuş.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön