View Single Post
Eski 29-03-2012, 17:50   #93
Belladonna
Ağaçsever
 
Belladonna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 59
Ben de bugun Sn alacakaranlık'tan aldığım hosta francee albo marginata ve hyacinthina rizomlarımı ektim. İnternette yaptığım araştırmalara göre hostayı ekmeden önce toprağı 30 cm kadar derinlikte açıyoruz ve besin açısından yüksek ve geçirgen bir toprak ile yarısına kadar dolduruyoruz. Ardından bir tepecik oluşturacak şekilde biraz daha toprak ekliyoruz. Bu tepeciğin üzerine kök kısımları aşağı ve göz kısımları yukarı bakacak şekilde hostamızı ekiyoruz ve hafifçe sıkıştırıyoruz ki hava boşluğu kalmasın. Bir de hostanın göz veren kısmı toprakla aynı seviyede olmalı daha derin değil. İki yumru arası ne kadar boşluk bırakılacağına ise şöyle karar veriyoruz: Hostamız olgunluk döneminde ne kadar genişliğe ulaşacaksa (türden türe farklılık gösteriyor bu rakam) o genişliğin yarısı kadar aralık bırakarak ekiyoruz rizomları. Örneğin francee 60 cm-70cm arası bir genişliğe ulaşıyor olgunlukta. Bu yüzden iki rizom arasını 30-35cm tutuyoruz vb.

Belladonna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön