View Single Post
Eski 29-03-2012, 13:07   #83
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Acaba doğru mu anlamışım? Bize tohumlarla gönderilen ürün hangisiydi? Halil Abi'nin kendi sayfasında 616 numaralı mesajında '' Mikorizayı tohum aşılamada, yapraklar iki tane olduğunda fısfıslama ile, şaşırtmada, ya da dikimden önce 8-10 cm. derine karıştırarak kullanabilirsiniz.'' diye paylaşmıştı. Yapraklar iki tane olduğunda fısfıslama ile de kullanılabilir mi? Dikeceğim yeni meyve fidanları da olacağı için ben Endo Roots Soluble isimli ürünü tercih edeceğim gibi. Acaba doğru mu düşünüyorum? Teşekkürler...
Tohum takas etkinliğinde katılımcılara gönderdiğimiz mikoriza mantarıydı. Tohum aşamasında kullanılabileceği gibi fideleri şaşırtırken ve fidan dikimlerinde kullanabiliyoruz. Sulama suyuna değilde, dikim aşamasında köke doğrudan uygulanması önemli.

Mikorizanın etkisinin daha kısıtlı olduğu yönünde değil de, bahsettiğimiz tüm bu mikroorganizmaların sağlıklı ve dendeli bir toprak yapısında zaten var olduğu, bizim ise gerekli gördüklerimizi özellikle güçlü bir kök sistemi oluşturmak için takviye yapmak olarak düşünmemiz daha doğru olur.

Örneğin toprak analizinde dengeli olan bir bahçede mikoriza mantarı bu gıdaların en iyi şekilde alınabilmesi için yeterli olurken, daha kısıtlı şartlarda Finish seed bize daha faydalı olacaktır.

Güçlü bir kök sisteminin aynı zamanda daha iyi bir verim, çevre şartlarına daha iyi dayanabilme demek olduğunu hatırlayalım.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön