View Single Post
Eski 14-06-2011, 15:58   #279
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Aldığımda çiçekli olan,daha sonra (en az 5 yıl olmuştur)asla çiçeklenmeyen,hatta öldü ölecek dediğim paskalyalarım coştu.Ama fotoğrafında göreceğiniz gibi yapraklarıda can yok,suyu çekilmiş gibi.Renkleri de bir garip oldu.Ölüm öncesi iyilik mi acaba diyorum.Ne yapabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın Dansel bitkinin durumunu sorgulamanız iyi olmuş ama biraz geç olmuş. Yani şu hali çok sağlıklı gözükmüyor. Yıllarca açmamasının sebebi de gerekli şartların sağlanmamasıdır. Gerekli besin, iklim şartları sağlanmazsa açmaz. "Ölüm öncesi iyilik" düşüncesinde bir anlamda haklısınız. Ama bitkinin amacı iyilik yapmak değil, çiçek açıp tohum bağlamak ve neslinin devamını sağlamak olabilir. Yani hayata tutunmaya çalışıyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi manjong Mesajı Göster
ölecek olsa bu kadar çiçek açmaz herhalde,maşallah çiçeklerini taşıyamıyor,toprak değişimi,biraz da besin takviye ederseniz,sanırım kendini toparlar.
Sayın manjong yukarıda da yazdığım gibi bitkilerin bol çiçek açtığı dönemlerden biri de şartların kötüleştiği, hayatlarının tehlikeye girdiği dönemlerdir. Tohum bağlayıp nesillerini sürdürmek isterler. Rahatı yerinde olan bitkiler bol çiçeklenmez.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Sevgili bettyycim ve manjong teşekkürler.Ben de şayet ölmezlerse çiçekleri bitince toprak değişimi yapayım diyordum.ayrıca vitaminlerim de.Bütün kış dışarda duruyor(2 yıldır).Yaprak renginin böyle olması bu yüzden olabilir mi?
Toprak değişimi ve vitamin takviyesi denenebilir. Eğer geç kalınmışsa faydası olmayacaktır. Paskalyalar etli yapraklı oldukları için kışın soğuktan etkilenebilir. Soğuklardan korunması gerekirdi. Yaprak rengi kesinlikle dışarda durduğu için olmuş.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Besin takviyesini şimdi mi yoksa çiçekler bitince mi yapmalıyım?
Çiçekler geçtikten sonra bir süre dinlenme dönemine girecekler. Bu dönemde besin verilmez ve su azaltılır. Çiçekler geçtikten iki üç hafta sonra besin vermeye başlayabilirsiniz. Dinlenme döneminde toprak değişimini de tavsiye etmem. Zaten bitki dinlenme dönemlerini es geçmiş, iliği kurumuş gibi duruyor. O nedenle kendini toparlaması için yardım etmek lazım. Umarım düzelir.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön