View Single Post
Eski 29-03-2012, 03:10   #21
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn. Lilium,

Naçizane öneride bulunabilirim. Eğer montajlama imkanınız varsa (Windows Movie Maker programı sanırım yeni nesil tüm windows bilgisayarlarda mevcut artık) daha profesyonel bir iş çıkar. Eğer montajlama imkanınız yoksa sadece çekimleri durdur-başlat yöntemi ile de güzel bir iş çıkabilir.

Elinizde tek kamera olduğunu ve bir de kameramanınız olduğunu varsayarak, kameramanınız ile öncelikle budama örneklerine uygun ağaçları bulup çekeceğiniz sahneleri planlarsanız rahat edersiniz. Örnek:
Sahne 1: Genel anlatım, yapılacak budamaların ağaç tüm ekranda görünürken genel resim üzerinde anlatılması. Hangi dalın lider bırakıldığı, hangilerinin kesileceğinin anlatımı. Hatta burada resimlerde gösterdiğiniz gibi kalın ve parlak kırmızı ve mavi kurdeleler kullanabilirsiniz. Örneğin lider dala mavi kurdele bağlayabilirsiniz. Kesilecek olanlara da kırmızı.

Daha sonra detay sahnelere geçersiniz, her bir kırmızı kurdele bağlı dalın budanmasını yakından gösterir, anlamlı gruplar sonrasında bir de kamerayı ilk kurduğunuz genel planı gösteren noktaya götürür, budama işlemleri grubu sonrasında ağacın aldığı şekli gösterirsiniz.

Tabi benimkiler öneri, yapmak zor iş ve zaman alıcı.. Fırsatınız olursa çok güzel olur, tüm internetteki sayılı videolardan biri olur.

selamlar.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön