View Single Post
Eski 28-03-2012, 02:35   #14
EMEK-SMG
Ağaçsever
 
EMEK-SMG's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 49
Sayın MeyveliTepe,

Forum başlığı açıldığından bu zaman kadar olan irdeleyici yazınız çok başarılı gerçekten, güzel bir özet yapmışsınız. Bu özete bakınca bir kullanıcı olsam ben de olumlu şeyler düşünmezdim, biraz montaj gibi olmuş açıkçası

Ama durum o kadar da karışık değil, insanlar yeni bir ürünü denerken çekinmesinler diye, onlara direk toptancı fiyatlarından ulaşım sağladık ki, insanlar bu ürünü tanısınlar. Verdiğim sözün de arkasındayım, gereksiz bir artış olmayacağı sözünü verdim, ancak bu artış gerekli malesef, bu ürünün ayakta kalması için kaçınılmaz bir durum.

Sonuç olarak Sn MeyveliTepe, ticaretle bir ilginiz var mı bilmiyorum ama, Atatürk'ün de söylediği gibi, piyasalar serbesttir ama hiçbir piyasa sahipsiz değildir. Bu nedenle ürünlerin fiyatlarını da piyasa belirler. Alıntı yaptığınız kısım da, fiyatların öncelikle düşük olması da, şu anda buraya bunları yazıyor olmam da, elbette hepsi tanıtımın bir parçası.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.EMEK-SMG,

Fiyat konusunda üyelerimizden gelen soru ve şaşkınlıkları yorumlayacak olursak,

#8 numaralı 4/5/2011 tarihli mesajınızda ürününüzün litre fiyatını 8 TL olarak açıklamışsınız (5 lt'lik ambalajın fiyatını soran mesaja yanıt olarak). Sonra, 20/6/2011 18:40 tarihinde bu mesajdaki fiyat bilgisini silmişsiniz.

#21 nolu 20/6/2011 18:11 Tarihinde bu fiyatı teyid etmişsiniz. İlaveten navlun masrafları sebebiyle bölgesel farklılıklar olabileceğini söylemişsiniz.

Bu mesajlarınızda, deklare edip teyid ettiğiniz fiyatların tanıtım fiyatı olduğundan söz etmemişsiniz.

#29 numaralı mesajımla 29/6/2011 tarihinde bir AR-GE çalışmasına dayanıp tescil vb. süreçleri olması gerektiği gibi tamamlamış olmanız, o tarihte görüldüğü üzere her türlü maliyetin üzerine makul bir kar oranı konulmasına rağmen makul sayılabilecek bir fiyata da vurgu yaparak kendi adıma olumlu izlenimlerimi belirtmişim.

#31 nolu mesajda bir üyemiz 5 lt'si 40 TL olan fiyatın 50 TL'ye çıkmış olduğunu belirtmiş.

#43 nolu 8/7/2011 tarihli mesajınızda 40 TL'lik fiyatın tanıtım fiyatı olduğunu belirtmişsiniz. Muhtemelen artık tanıtım süreci tamamlandığı için fiyatın yükseldiğini söylüyorsunuz, ya da biz öyle anladık. Buna mukabil 50 TL'lik fiyatın da hala tanıtım fiyatı olduğundan yine söz etmemişsiniz.



Özellikle bu ifadenizden de anladığımız, ürünün yerli olmasının sağladığı maliyet avantajlarıyla çiftçimize yardımcı olmak gibi bir amacınızın olduğu ve bu durumunuzu korumak, girişi zaten pahalı olup üstüne de ithalat sürecinin maliyetleri binen ithal ürünlerle benzer piyasa fiyatı yapmıyacağınıza dair söz verdiğiniz idi. Yanlış da anlamış olabiliriz.

#67 nolu 24/3/2012 tarihli mesajınızda ise önceki (40 TL ve 50 TL) fiyatların tanıtım fiyatı olduğunu, "dağıtım ağı öncesi" olmasını vurgulamanızdan da bugünkü fiyat ile aradaki farkın dağıtım ağına gittiği gibi bir izlenim edindim.

Bugün itibarıyla aynı 5 LT'lik aynı ambalaj için fiyatın 80 TL olduğunu belirttiniz. Bu fiyat da tanıtım fiyatı mıdır bilmiyorum. Muhtemelen değil çünkü tahmin ederim ithal edilen ürün ile aynı veya çok benzer piyasa fiyatını buldu.

Ülkemizde serbest piyasa ekonomisi var ve fiyatları istediğiniz karlılık oranına göre ayarlayabilirsiniz. Buna kimsenin söyleyebileceği bir şey olamaz. Fakat yukarıda alıntı kutusunda belirttiğim ifadeniz de tanıtımın bir parçası mıydı diye aklımıza gelirse lütfen alınmayın, şaşkınlık ondandır.

EMEK-SMG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön