View Single Post
Eski 25-03-2012, 23:26   #331
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mir_ay Mesajı Göster
doğru bir yeremi yazıyorum bilmiyorum,çok acemiyim çünkü.yeni üye oldum. ben bir kaç bilgi almak istiyorum.pencere önünde yetiştirmek için hazır roka ve fesleğen aldım.dün gece ekimini yaptım.tabi bir yandanda internetten araştırma yapıyorum.strech filmle kapatılan saksılar gördüm.faydası varmıdır?ayrıca sulama yaparken gece mi gündüz mü yapmalıyım ve ne kadar sulamalıyım?tabi bir de filizlenene kadar gölgedemi bırakmalıyım yoksa güneşte mi kalmalı?dedim ya çok acemiyim.hem sitede hem de yetiştiricilikte.ama çok istiyorum böyle birşeyle uğraşmak.çok yeniyim bu işte ama dün geceden beri çok mutluyum.sürekli sebzelerin başında buluyorum kendimi.inşallah başarılı olursam daha farklı sebzeler yetiştirmeyi düşünüyorum.bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.
Roka ve fesleğen kolayca çimlenir. Çimleninceye kadar nisbeten sıcak bir yerde bulundurun, ışık ya da gölge farketmez. Çimlenince bol ışıklı ve daha serin bir ortamda büyütün. Sabah erken saatlerde gerektikçe sulayın. Ekim yaptığınız kabın altı fazla suyun süzülmesi için delik olsun.

Strech veya naylonla kapatırsanız daha kolay çimlenir. Filizlenince hemen strech'i kaldırmalısınız. Roka için gerek yok, ama fesleğen'i 3-5 cm aralıkla seyreltmelisiniz. Seyreltmede fideyi sökerken, yanındaki fidenin köküne zarar vermemeye çalışın. En güzeli bir çay kaşığı yardımıyla sık olan fideleri söküp, başka bir saksıya fazla fideleri tekrar dikmek... Daha detaylı bilgi için burayı inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön