View Single Post
Eski 24-03-2012, 19:57   #10
egetropical
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
Sorgum pekmezi oldukça yüksek miktarda seker içermekte ve bu sekerin de yaklasık olarak % 91.4 ü invert sekerden (glikoz ve früktoz) olustuğu rapor edilmistir. Bu invert sekerin neredeyse tamamını olusturması tatlı sorgum pekmezini de beslenme açısından daha önemli kılmaktadır. Çünkü invert seker daha kolay hazmedilebilen ve kana kolay geçmesinden dolayı da hazır kullanılabilir bir enerji olusturması onu önemli kılmaktadır. Bununla birlikte bu pekmez dut ve üzüm pekmezlerine göre daha fazla sakaroz ve protein ihtiva ettiği belirtilmistir .

Tatlı sorgum pekmezinin fiziksel ve kimyasal özellikleri

Özellikler Değerler

Toplam kuru madde (%) 78.18±1.65
Suda çözünür kuru madde (oBrix) 72.56 ± 0.42

Toplam seker (%) 71.12± 1.39
Dnvert seker (%) 65.02± 2.41
Sakaroz (%) 5.82± 0.56
Ham selüloz (%) 1.28±0.08
Ham protein * (%) 2.14±0.17
Toplam yağ (%) 0.91±0.09
Kül (%) 4.42±0.16
Hidroksimetillfurfural(HMF) (mg/l) 16.03±0.94
pH 5.94±0.02
Titrasyon asitliği (sitrik asit) (% 0.62±0.02
Renk parlaklık L 18.12±0.15
Özgül ağırlık (kg/m3) 1.3916×103±2.2
Elektriksel Dletkenlik (mS/cm) 14.63±0.22

Tatlı sorgum pekmezinin mineral madde dağılımı

Mineraller ppm Mineraller ppm
Al 4.2±0.7 Li 0.60±0.08
B 97.0±6.6 Mg 402.5±79.5
Ba 1.2±0.0 Mn 6.7±0.3
Ca 682.9±124.3 Na 69.5±7.7
Co 0.35±0.04 Ni 0.15±0.08
Cr 0.11±0.01 P 30.9±1.8
Cu 0.82±0.15 S 140.3±34.5
Fe 19.1±2.5 Sr 2.02±0.37
K 13933±716 Zn 70.6±18.5


kaynak:
http://www.teknolojikarastirmalar.co...akbulut_tr.pdfo

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön