View Single Post
Eski 23-03-2012, 23:41   #3
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. selis merhaba,

köpeği Balıkesir' den dönerken yanınızda İzmir' e getirdiğinizi, öncesinde sahibini aradığınızı ama bulamadığınızı söylüyorsunuz. Yanlış anlamıyorsam köpeğin bir sahibi olduğunu düşünmenize yol açan bir neden olmalı, köpek tasmalı mıydı? Tasması yoksa sahibini aradık, bulamadık sözünüzden aslında, sahibi var mı, yok mu çevrede araştırdık, bulamayınca, sahiplendik demek istediğinizi anlamam gerek. Bu durumda duyarlılığınız için sizi kutlamam da gerek.

Bu konuda kafama soru işareti takılmasının sebebini size açıklamak isterim. Umarım ki gerçekten sahipsiz bir köpek almışsınızdır. O da mutlu bir yuvaya kavuşmuş olur sayenizde.

Tam bir hafta önce sokağımızdaki komşularımızın bahçesinden bir şekilde köpeği kayboldu. Aramalarına rağmen bulamamışlar ve benim haberim olduğunda üzerinden üç gün geçmişti.

Sokağımızda baktığımız köpeklerden birinin dört ay önce doğan beş erkek yavrusundan birini sahiplenmek için almışlardı. Üstelik bir alman kurtları daha olduğu halde. Bizler de çok sevinmiştik, çünkü kışın ortasında ufaklık sıcak bir yuva bulmuştu.

Kayıp haberiyle sanki benim köpeğimmişçesine sarsıldım. Hikayaye bakılırsa hiç bahçeden dışarı çıkmayan yavru köpek, ancak birisinin götürmesi sonucu kaybolmuş olabilirdi. Köpeği aldıklarından bu yana, yani 2.5 aydır hiç görmemiştim.

Adını toby koymuştuk dediler. Üzüldük, araştıralım dedik ama pek umut doğmadı içimize açıkçası.

Bugün tamamen tesadüfen gittiğimiz bir yerde dışarda kendi kendine gezinen bir yavru köpek, onunla oynayan bisikletli bir çocuk, dükkanların önünde koşuşturup duruyorlardı. Sahibi dükkan sahiplerinden biri sandık, bizim yavrulara benziyor, aynı yaşlarda olmalılar dedim.

Hayvan benim ona baktığımı farkedince, gidip gelip benim bulunduğum dükkanın önünde dolanmaya başladı, hatta içeri girdi yüzümüze bakarak. Bir garip his geldi, bu köpeğin gözlerindeki bakış beni ürpertti nedense dedim dükkan sahibine de. Sahipli mi dedim, evet dedi adam. Sonra adamın yanında çalışan kız adamdan habersiz, bu köpeğe de acıyorum buralarda sahipsiz geziyor iki gündür der demez, dışarı fırladım yan tarafta ev yemekleri yapan bir lokanta vardı, bu köpek kimin dedim, sahipsiz dediler, yemek ve su verdiklerini söylediler. Hayvan ağaçların dibini koklaya koklaya aranırken ben seslendim arkasından toby? duymadı önce. toby? toby? toby? hayvan aniden bana doğru döndü, koşa koşa üzerime sıçrayarak bacaklarıma sarıldı. Ama nasıl sarılıyor, nasıl sıçrıyor kucağıma almam için. Ben o anda emin oldum görmediğim, bilmediğim halde toby di bu yavru. Telefona sarıldım hemen resimlerini çektim. Oyalayın bu yavruyu diyerek, arabaya atladım, doğru mahalleye. Komşuma vardığımda bahçedelerdi, buldunuz mu? hayır. yeşil tasması var mıydı? evet. peki bu fotoğrafa bir bakın. tamam. toby bu! Nasıl sevindim. Atladılar arabalarına, peş peşe benimle yavrunun olduğu yere doğru.

Gittiğimizde toby dükkanların önünden ayrılmış, yan bloktaki apartmanların boş park yerinde yatmış etrafa bakıyordu. O sahneyi size anlatamam Sn. selis, bomboş bir otopark, önünden arabaların geçtiği yol, ve ufacık bir köpek amaçsızca o boşlukta yatıyor. Arabalarından inmeleri ile çocuklar toby diye ona koşunca, o da kalkıp onlara nasıl sarılacağını bilemez halde sevinçle zıplıyordu. Nerden nereye, toby bulundu kısacası. Sahibi çok zayıflamış buldu onu. Kucaklayıp evlerine götürdüler. Ne olur kaybetmeyin onu bir daha dedim. Bir haftadır sokaklarda neler yaşadı kim bilir.

Siz lütfen bu anlattıklarımı üzerinize kişisel olarak almayın. Bugün bu durumu zaten forumda paylaşmak istiyordum. Sizin de sahiplendiğiniz köpek için ne kadar iyi duygularla, insanlıkla onu aldığınızdan çok eminim. Sahibinin olmadığından emin oldunuz ki aldınız mutlaka. O da çok şanslıymış ki size rastlamış, beni alın yanınıza ne olur dedi belki de. Tıpkı bugün yavrunun bana gözleri ile, benim toby, tanımadın mı beni? dört haftalıkken parmağını emmiştim senin demesi gibi.

Köpeğiniz genç bir köpeğe benziyor. Dişlerinden genç olduğu kanaatine vardım. Ayrıca çok zeki olduğu bakışlarındaki pırıltıdan belli oluyor.

Sn. selis, ben de naçizane, Sn. adacık gibi, veterinere götürüp muayane ettirmeniz, aşıları ve parazitlerden arınma yönünden gerekli önlemleri almanızı size tavsiye ederim. Zaten merak ettiğiniz ve gerekli her türlü bilgiyi veteriner size verecektir, yaşı, ırkı, sağlık durumu, beslenme rutini, v.s.

Toby' nin resmini de paylaşayım

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön