View Single Post
Eski 21-03-2012, 10:55   #7
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Xanthan Gum ve Karışımları

Bir fermentasyon ürünü olan Xanthan Gum, işlenmiş gıda ürünlerinde stabilite sağlamak, kıvam vermek amacıyla kullanılır. Xanthan Gum’a mekanik kuvvet uygulandığında akışkan hale geçerek viskoziteyi düşükmüş gibi gösterme etkisi, özelikle ketçap, sos, mayonez uygulamalarında Xanthan Gum’ın yaygın olarak kullanılmasına imkan sağlamıştır.

Bunun dışında Xanthan Gum, bisküvi ve kek ürünlerinde, nem kontrolü, süspansiyon, kararlılık ve hacim sağlamak için kullanılır. Özellikle fırınlanan ürünlerde tekstürün sertleşmeden oluşmasında, pişen ürünün kalıptan kolay ayrılmasında ve nihai ürünün kırılganlığının azalmasında etkilidirler.

80-200 mesh’lik standart Xanthan Gum’ların yanısıra, sulu sistemlere çok kolay dağılan aglomere formları da mevcuttur. Ayrıca çözelti içerisinde opak görüntü oluşturmayan, şeffaf XanthanGum çeşitleri de vardır.

Xanthan Gum’ın pek çok hidrokolloid ile sinerjik çalışmasından dolayı, karışım olarak sunulan çeşitleri de mevcuttur. Örneğin Guar Gum ve Xanthan Gum‘ın optimum karışımı olup, daha fonksiyonel olan ve standart Xanthan Gum uygulamalarında kullanılan dozajın azaltılmasına imkan veren spesifik ürünümüz, mayonez, ketçap, sos uygulamaları ve kek ürünleri için ürün portföyümüzde yer almaktadır.

Rotel | Stabilizörler

Hmmm, daha önce kolay eridiğini okumuştum ama anlaşılan farklı tipleri varmış. Elimizdeki kolay eriyen çeşit değil Ayrıca eriyince şeffaf da değil...

Suyun; sıcak, soğuk, şekerli olması erimesinde bir değişiklik yapmıyor...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön