21-03-2012, 10:47
|
#2
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
bir et suyu içtim, şaşırdım; çok berraktı, biz evde yaptığımızda et suları bu kadar berrak (su gibi) olmuyor. O kadar berraktı ki, içindeki, sebzeler sanki pişmemişler gibiydi.
Brokoli-bezelya-havuç-maydanoz diri diri gönüyordu ve çok da iyi pişmişlerdi" dedi.
Ben de denemek istedim, Bir gerdan aldım, çorba yapmak için.
Kaynamaya başlayınca siyah köpükleri toplamaya başladım, hiç köpük kalmadı, taa ki beyazlaşana kadar aldım.
Daha sonra yine de bu et suyunu ince tülbent ile süzdüm. Nisbeten beyazlaştı ama tam da onların söylediği berraklığı elde edemedim.
|
Senin dediğin başka
KONSOME
Malzemeler
6 bardak kahverengi et suyu
175 gr. yağsız dana eti
Birer küçük havuç ve pırasa (doğranmış)
1 doğranmış domates
2 yumurta beyazı
Birkaç dal maydanoz, tuz
Yapılışı
Et suyunu büyük bir tencerede kaynama noktasına getirin ve altını kısıp tıngırdamaya bırakın. Dana etiyle maydanoz, havuç ve pırasayı mutfak robotuna koyun ve püre gibi olana dek çekin. Yumurta beyazlarını da ekleyip robotu 1-2 saniye daha çalıştırarak karışıma yedirin.
Tıngırdamakta olan et suyuna bu karışımı ilave edin ve ocağı orta ateşe yükseltin. Ara sıra karıştırın. Su kaynar kaynamaz ateşi kısın. Su kesinlikle fokurdamamalı. Berraklaşma karışımı birazdan pişmeye başlayacak ve su üzerinde bir sal gibi toparlanacaktır. Kaşığın tersi ile bu salın ortasına duman çıkartmak için bir delik (baca) açın. Yarım saat karıştırmadan tıngırdatın.
Berraklaşma karışımını (üstteki tortuyu) delikli kepçeyle alıp atın. Et suyunu tülbent serilmiş süzgeçten veya kahve filtresinden süzün. Konsomeniz kullanıma hazır.
Eğer konsomeyi tavuk suyundan yapacaksanız dana eti yerine kemiksiz tavuk eti kullanmanız gerekecek.
Kemik, et suyu, konsome
|
|
|