View Single Post
Eski 20-03-2012, 12:57   #17
missmenas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Yorum yapmak istedim, konuya sessiz kalmak doğru olmaz. Şunu bilmenizi ve bu hoyaların isim tartışması yıllarını vermiş kişiler bile bir fikir birliğine varmadıysa. Bizim burda tartışıp gerilmemizin anlamı yok.
Zamanı olan ve yabancı dili çevirisi güçlü olan zaman ayırıp detaylı bir araştırma yapabilirse, Bizlere kaynaklarıda alıntı yaparak sunabilirse belki hepimiz aydınlanmış olur.

Ama şunu savunabilirim, öyle olduğunu düşünüpte sayfalarında isimlerinide değiştirmiş olsalar dahi onlar için bile büyük bir soru işareti hala vardır. Bunu yabancı koleksiyoncular için söylüyorum. Ben değiştirmedim, kesin olmayan birşeyi yapmam doğrusu. Bu hoyaları satın aldığımdaki etiket neyse onu muhafaza ederim.

Başlık eski adıyla kalmalıydı bence, veya parantez içerisinde yeni ismiyle değişebilirdi. Sunulan değişiklikte kaynak gösterilmeliydi, yapılamayacak bir şey değil, alınan kaynağı bende bilmek istiyorum

Şaka olarak algılanmasını istiyorum lütfen, 2 hoyanın sayfamda yanyana resimlerini koydum. Belki birisi Hoya rotundifolia'dır diğeride Hoya rotindiflora'dır

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön