View Single Post
Eski 19-03-2012, 18:10   #26
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
İlk mesajdan sonra tepki yağacağını düşünmüştüm.Ağaçlar.net olarak güçlü bir STK oluşturabiliriz denildiğinde umutlanmıştım. Sayfa'da şu an 23 yorum, 207 gösterim görünüyor. Sayfa'daki kişiler saymaya çalıştım 10-15 kişi. Doğasever bir sitede bile güçlü bir ses çıkamıyor. Hem de konunun içler acısı olması yanında, bilimsel bir yönü olmasına rağmen.

Yazılanların tekrarı gibi olacak ama, hayvanlara işkence eden çocukların potansiyel suçlu oldukları, ilerde kendi ana-babalarına bile gözünü kırpmadan zarar verebilecekleri, evde-okulda-çevrede tesbit edilerek tedavi edilmelerinin şart olduğunu ifade eden bir yığın araştırma var.

Diğer canlılar önemli değilse, bu çocuklar da mı önemli değil? Sık duyduğum bir laf var 'Önce insan' ne demekse? Bilmeyenlerde, diğer canlılar için parmağını kımıldatmayanlar, insan söz konusu olduğunda kollarını sıvıyor sanacak. Bir bebeğin insan, köpek, kuş, vs.yavrusu olması neyi değiştirir? İçinde merhamet duygusu olmayan,insan yavrusu söz konusu olduğunda olmayan acıma duygusuna nasıl sahip olabilecek?

Markalı köpeğini gezdirirken, sokak köpeğini tekmeleyen doktor, popüler birisinin bebeğiyle sokaktaki adamın bebeğine aynı şekilde bakabilir mi? Fidesini ezen kedi yavrusunu bahçesinden köpeklerin ağzına atan kadın, insan yavrusunu tehlikede gördüğünde, kolundan çekip korumaya çalışır mı? Allah hepimizi böyle yaratıkların şerrinden korusun (dinci değilim, başka ne diyebileceğimi bilmiyorum).

Sevgili Agozce'nin yazdığını azıcık değiştireyim.İnsanlıkla ilgisi olmayan canlılar ortaya salınacaksa, hiç doğmasınlar daha iyi...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön