View Single Post
Eski 19-03-2012, 12:15   #20
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Hayvanlara karşı yapılan eziyet ve işkence davranışlarını uygulayan kişilerde aslında altta yatan sebebin aile içi şiddet öyküsü olduğuna inanıyorum.

Bu işkenceyi yapanların da büyük ihtimalle küçük yaştaki çocuklar olması muhtemeldir.

Bir hayvana şiddet uygulayan çocuk aslında evinde gördüğü, şahit olduğu veya direkt olarak yaşadığı şiddeti yansıtmaktadır aslında. Hayvanlara zulum uygulamak, güç ve gücü kontrol etmek isteği ile birincil olarak bağlantılıdır.

Kendisini haksızlığa uğramış, hayal kırıklığı ve öfke içinde kalan çocuk, bu yaşadığı travmdadan kaynaklı duygularını yansıtacak bir arayış içine girer, artık ancak bir kişiyi veya bir hayvanı domine etmeye çalışarak kendisini güçlü ve kendine güvenli hissedebilecektir ve bu şiddeti etraflarında kendilerinden daha korunmasız olan bir varlığa, bir hayvana karşı uygulama yoluna gider.

Evdeki şiddet, çocukların hayvanlara karşı gösterdiği şiddetin arka bahçesidir.

Bu olayların ardında aslında sebepleri çok derinmiş gibi görünen, fakat travmatik geçmişlerinden kaynaklanan psikolojik bozukluk içindeki insanların var olduğunu hepimiz biliyoruz, görüyoruz.

Toplumda, aramızda yaşamaya devam ettikleri sürece, her canlı, her an tehdit altında ne yazık ki.

Herşey anne ve babada bitiyor. Ruh sağlığı bozuk nesiller yetişiyorsa, ruh sağlığı bozuk ebeveynler bunun tek sorumlusudur.

Toplumun çöküş içinde olduğunun göstergesi işte bu belirtilerdir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön