View Single Post
Eski 18-03-2012, 22:44   #13
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Bu vahşete bakamadım bile...

Ağaçlar net. olarak toplu bir kampanyanın, diğer sosyal paylaşım sitelerine duyurularla daha çok kişiye ve dolayısıyla amaca ulaşabileceği düşüncesindeyim. Ben (iki adres haricinde) tüm adreslere kampanya dilekçesini yolladım.

Allah beni bunları yapanlarla karşılaştırmasın derim hep...
Kendime hakim olabilecek mantığı yitirebilirim sanıyorum.

Bu hayvanlar o kadar savunmasız lar ki!
Hepsi sıcak yatacak bir yer ve bir lokma yiyecek umudunda. Hele bir de onları biraz sevdiniz mi değmeyin keyiflerine. Kapınızda yatar hepsi.
Bu kış ülkenin her yeri çok soğuk geçti. Sokak hayvanları için ise hayat daha da zor oldu.

Ben bu vahşetin bir benzerini bir gün bizlerin de bilmeden yapmasına engel olmak için buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Bu kış 2 aylık yavru bir kedi, çalışmayan arabanın kayışına aracın çalışmasıyla patisinin birini kaptırdı. Soğuktan kendini korumak için orada yattığını araç sahibi tabii ki bilemezdi.

Ama ben tüm araç sahiplerine; araçlarını çalıştırmadan önce arabalarına ses çıkartacak şekilde vurmalarını, altta bir hayvan varsa eğer onun kaçması için bir süre beklemelerini rica ediyorum.
Yavrumuz kangren olasılığıyla, sağ arka bacağını kalçadan kaybetti. Bir hafta küvözde yoğun bakım ünitesinde tuttuk. Yavrucuk sanki hep üç bacaklıymış gibi oyunlar oynamakta. Ama buna sebep olduğunu düşünen araç sahibi vicdanen ömür boyu rahatsız olacak.

Hepimizin başına gelebilecek bu olayı lütfen dikkate alalım.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön