View Single Post
Eski 17-03-2012, 14:13   #19
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
bende marketten arpacık soganı aldım , 1 haftadır file içinde duruyorlardı zaman bulamadım ekmeye , o arada yarısı tavuk yemeginde kullanılarak lezzet kattılar, kalanları topraga ekmeyi düşünüyorum artık, sayfamda resmini paylastıgım 18x18x60cm lik bahce topragıyla doldurdugum ahsap saksıma dikicem , Şimdi Soracaklarım ;
1- ne kadar aralıkla dikmeliyim?
2- nasıl bir sulama yolu izlemeliyim?
3- arpacık soganının neresi yüzeye bakmalı ?
4- dikmeden önce topraga herhangi bir ilaclama yapmak gerekir mi?
5- güneş -gölge - rüzgar - yagmur etkileri nedir?nasıl bir yerde durmalıdır,

benim balkon ogleden sonra güneş almakta...
Saygılarımla.
1 - Yeşillğini yiyeceğiniz ve saksıya dikeceğiniz için 1-2cm aralıkla dikebilirsiniz. Eğer bahçe ortamına dikmek istersenizde bu aralık 10-15cm kadar olabilir.
2 - Toprak kurudukça toprağı nemlendirecek kadar.
3 - Göbek kısmı altta kalacak şekilde dikin. (Göbek kısmını anlamak için soğanın bir tanesini kesin. Cücük genişten inceye doğru gidiyorsa anlarsınız. Cücüğün geniş kısmı altta olacak. )
4 - Toprak konusunda pek seçici değil. Ama toprakta mantar şüpheniz varsa fırında 50-60 derecede bir süre toprağı pişirebilirsiniz.
5 - Güneşte yeşillikleri koyu olur. Aşırı rüzgar dallarını kırar. Yağmur sorun olmaz. Eğer hiç güneş görmeyen bir hayli gölge de yetiştirirseniz yaprakları sarı renge kaçar ki onun da ayrı bir tadı var. Böyle kıtır kıtır olur Tıpkı gömme pırasa tadı verir

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön