Konu: Nergis
View Single Post
Eski 13-03-2012, 21:29   #1168
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fsuzen Mesajı Göster
Sayın Pria

Geçen sene sizden aldığım soğanlar Ankara- Çamlıdere 'de (yükseklik :1350 mt.) 1,5 mt. kar örtüsünün altında beklemekte.Tahminen nisan sonu çiçeklenmiş olur.

Saygılarımla
Aynen sizin gibi benden geçen yıl nergis satın alan forum üyesi Ankara'dan sayın Dağalasi'dan bugün aldığım e-mailde şöyle yazmış: ''Söylediğiniz gibi Ankara'da kış çok sert geçti ve aslında geçti demek de doğru değil çünkü kuzey bahçemde halen 10-20 cm arası kar var. Güney cephesinde karları temizleyerek soğanların üzerini açtım. Patlamışlar ama kar altında sararmışlar. Güneş görene kadar böyle sarı kalıyorlar ama sonra toparlıyorlar.''

Sayın Dağalasi soğanlar konusunda geçen yıldan tecrübeli bir kişi olduğu için sizin gibi daha emin ifadeler kullanmış..
Sizlerin sözlerinize göre, bahçe toprağına ekilen bu nergisler bu yılki gibi Ankara'nin şiddetli donlarına dayanabiliyor..
Literatürde denildiği gibi -30'lara kadar tolere edebiliyor..
Ama..saksılarda..özellikle minik saksılarda durum farklı..onları ya iyice örterek yalıtmak veya kapalı-serin bir yere aktarmak gerekiyor don etkilerine karşı..
Bu hassas durumu, önümüzdeki sezon Ankara gibi sert don olaylarının olduğu yerlerde saksılara ekecek kişilere özellikle belirteceğim..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön